Blogpost: Martine Hoogschagen

Doe jij wel eens mee aan schrijfwedstrijden?

c1a9cdea90cbfcf8cb0ac06fd52ba6a3.jpgCompetitief. Ben jij dat? Ik niet echt, maar meedoen aan een schrijfwedstrijd; waarom niet? Het zou een mooie generale repetitie zijn voor mijn a.s. Feelgood roman. Ik ben nu nog druk bezig met het nalopen van de eerste versie. Wanneer ik tevreden ben met de verspreiding over de hoofdstukken van onze  goede en minder goede ervaringen,  blunders en andere zaken na 15 jaar wonen in Frankrijk,  ga ik alle scenes mooi oppoetsen. “Perfectioneren” zouden de fransen dat noemen.

Ik heb alle “schrijf theorie” en veel voorkomende fouten van beginnende schrijvers net weer ijverig on-line doorgenomen. Dus elk hoofdstuk krijgt in de revisie een mooie eerste zin die je het verhaal in trekt en een laatste zin die maakt dat je meteen door wilt naar het volgende hoofdstuk. Mijn boek komt natuurlijk ook vol met sprankelende dialogen (hoop ik), met alle punten en komma’s op de juiste plek…. Veel lezen wordt ook aanbevolen wanneer je een boek wilt schrijven, evenals het deelnemen aan schrijfwedstrijden. Vandaar dus om geheel tegen mijn gewoontes in deel te nemen aan een wedstrijd. Na even zoeken heb ik een leuke uitdaging gevonden.

De deadline van de Feelgood schrijfwedstrijd van 3.000 woorden van Loft publishing is op 31 oktober, dus dat moet lukken. Ik heb de afgelopen weken in de basis al een Feelgood verhaal bedacht. Het speelt bij ons in Port du Bec. Ik heb ter inspiratie een foto gemaakt vanaf de plek waar de hoofdpersoon staat in de openingsscene van mijn verhaal. Nu nog even nadenken over het verder uitwerken van de scenes.

Al doe ik het natuurlijk ter lering en vermaak, ik ga uiteraard wel mijn best doen. Heerlijk zittend in onze groentetuin onder de vijgenboom ging de eerste poging voor het opzetten van het korte verhaal bijzonder goed. Mijn man Hemko mag met zijn rode stift door het verhaal heen wanneer ik klaar ben. Dan is het voor hem ook meteen een leuke oefening voor hij los mag in mijn a.s. boek. Maar goed hij is wel zeer zeer competitief, dus ik zal er wel iets leuks van moeten maken, anders komt het verhaal vast niet door zijn keuring (ook al wordt Hemko niet gehinderd door enige kennis van Feelgood romans ;-)). Ik houd je op de hoogte en mocht je zelf mee willen doen, aarzel dan niet natuurlijk en ga asap aan de slag. Je hebt nog bijna  anderhalve maand en mij maak je niet bang voor eventuele concurrentie, want ik heb niet de illusie dat ik ga winnen (oei laat Hemko dat niet horen ;-)).

Voor info over de schrijfwedstrijd zie ook https://www.facebook.com/loftpublishing/photos/a.2207950205939290/3527816000619364/

Eerdere blogs staan op mijn website https://chezmartine.nl/

Ik heb nu ook een Instagram account https://www.instagram.com/martine_hoogschagen/

Lees verder op mijn site

Reacties op: Doe jij wel eens mee aan schrijfwedstrijden?

Gesponsorde boeken