Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Dick van Zijderveld

Doedelzakspel

Het manuscript van mijn nieuwe roman is klaar. Nu dus op zoek naar een uitgever. Het zou mooi zijn als het boek komende najaar zou verschijnen!

Inmiddels (medio augustus) is een contract met uitgeverij aquaZZ getekend. De verschijning van Doedelzakmuziek staat gepland voor medio november. En er is ook al een ISBN toegekend: 978 94 93023 67 3.
Zie ook https://www.aquazz.com/Dick-van-Zijderveld en https://www.aquazz.com/Doedelzakmuziek-%7C-Dick-van-Zijderveld.

Het verhaal in een notendop
Een onverwachte brief van een advocaat zet een reeks gebeurtenissen in gang, die het leven van de 29-jarige historica Anne-Thérèse ingrijpend zullen veranderen.
Zij ontdekt van wie zij echt afstamt, en krijgt de mogelijkheid een al een halve eeuw voortwoekerend geschil tussen twee families op te lossen. Zij verwerft een diep inzicht in zichzelf en de aard van de kosmos.


Over doedelzakken
Duizenden jaren vóórdat hij in de Keltische landen terechtkwam, speelde men in Azië, Noord-Afrika en Europa al op voorlopers van de moderne doedelzak. De oudste typen waren eenvoudige rietfluiten, die werden door hun constructie kunnen worden beschouwd als voorlopers van de hedendaagse doedelzak. De oudste doedelzakachtige instrumenten zijn waarschijnlijk afkomstig uit het tegenwoordige India, Pakistan en Iran. Dit instrument is mogelijk naar het westen gebracht door Alexander de Grote. Ook de Romeinen zouden al doedelzakspelers in het leger hebben gehad.
Het woord „doedelzak” is via verbasteringen in allerlei talen uiteindelijk afgeleid van het Turkse woord düdük, dat fluit betekent.
Lees verder op mijn BLOG.

MUZIEK wordt SPEL
De afgelopen dagen is de definitieve tekst van mijn nieuwe (magisch-realistische) roman vastgesteld. De titel wordt: DOEDELZAKSPEL. Deze titel doet beter recht aan de inhoud en gelaagdheid van de roman. De titel van deze blog heb ik aangepast. Zie ook de BLOG op m’n webpagina’s: https://lnkd.in/dJDy7Rd.


HET OMSLAG IS GEREED!
Tot mijn grote genoegen kan ik melden dat het omslag van Doedelzakspel is gereed. Het is m.i. zeer geslaagd.
Zie mijn BLOG.

DOEDELZAKSPEL VERSCHIJNT BINNENKORT
Op 23 november 2020 verschijnt „Doedelzakspel”. Het boek is nu al te reserveren bij de uitgever en verder iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen.
Doedelzakspel
256 bladzijden
ISBN 978 94 93023 67 3
€ 20.

DOEDELZAKSPEL IS NU LEVERBAAR
Inmiddels kan „Doedelzakspel” door elke boekhandel geleverd worden.
Op YouTube staat een promotiefilmpje.
Het persbericht staat op het ogenblik in Banger Sisters en Bezeten Boeken.

VRAAGGESPREK
Op Banger Sisters en Bezeten Boeken is een interview met mij te lezen.

WINACTIE
Bezeten Boeken heeft een winactie voor Doedelzakspel uitgeschreven. (3-10 december 2020)


Lees verder op mijn site

Reacties op: Doedelzakspel

Een jonge vrouw uit Vierhouten - en andere verhalen - Dick van Zijderveld Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners