George Knottnerus Auteur

Blogpost: George Knottnerus

Doodsangst

Acht jaren werkte ik naast het schrijven als postbezorger. In het begin zag ik het als noodzakelijke aanvulling op mijn slinkende inkomen als gevolg van de crisis. Maar gaandeweg ging ik het werk steeds leuker vinden. Fijne collega's die echt voor elkaar klaarstaan en een goede onderlinge band als team opbouwen. Het type mensen dat er werkt - aanpakkers met velerlei achtergrond en kleur die houden van zelfstandigheid, eerlijkheid en buiten werken. Het werk als zodanig - het geeft voldoening om met 5 tassen volgeladen op je fiets te stappen en na elke straat de berg te zien slinken.
In mijn bijbaan als postbezorger maakte ik veel mee, leerde ik veel mensen en dieren (poezen, honden) kennen.
Maar een bepaalde ervaring bij een open raam in een willekeurige straat zette mijn schrijversfantasie in werking. Een paniekerige kreet vanuit een huis waait je oor binnen... er circuleert een opsporing verzocht bericht...  een oplettende senior postbezorger heeft heel veel informatie... 1 + 1 + 1 = 3. 
Uit deze combi is mijn thriller 'Doodsangst' geboren. Ik presenteerde het boek aan de collega's van mijn team. En alle collega's die een zekere rol (geanonimiseerd) speelden in het boek gaf ik een presentexemplaar plus praatje. Het eerste exemplaar gaf ik aan de directie van Post NL die het heel sportief (ondanks enkele gewaagde scènes ) in ontvangst nam.  Jammer genoeg viel de recensie van NBD Biblion wat tegen, maar het lígt in de bieb en nog steeds krijg ik veel enthousiaste reacties van lezers. En regelmatig een smeekbede om het (aangekondigde) vervolg...

Lees verder op mijn site

Reacties op: Doodsangst

Doodsangst - George Knottnerus Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken