Blogpost: sven

e-books iets voor mij?

02-12-2018 door sven 42 reacties
Gisteren gratis op Hebban met de adventskalender het boek van Marissa Meyer kunnen downloaden. Vond ik ideaal om eens een boek digitaal te proberen. 
Wat was dat een ramp! Als eerste was ik rats vergeten om een programma te downloaden die e-pub kan lezen. Dan maar mijn tablet gekoppelt aan de pc vind die dan wel geen connectie zeker. Na 17 vloeken en 3keer bijna een nieuwe tablet te mogen kopen dan online prog gevonden die mijn e-pub omzette naar pdf Bestand.

Eindelijk op het gemakje zitten en digitaal boekje lezen. Het boek start prettig om te lezen en het scherm staat perfect afgesteld om lang te kunnen lezen. Niet te fel ,niet te donker. Letters niet te groot ,niet te klein.

Na een tijdje lezen begin ik toch het gevoel en de geur van een papieren boek te missen. Dat schrollen om verder te kunnen lezen, daar vind ik niet zoveel aan.  Geloof natuurlijk wel dat dit een heel ander gevoel is met een echte e-reader op de schoot. Toch zeker al stuk kleiner dan laptop. 

Probeer mijn ergernis te negeren omdat je alles een eerlijke kans moet geven om te proberen. Zo moest ik lang geen smartphone hebben met internet op. Nu ik hem heb vind ik het toch wel praktisch. Maar toch, jaren papieren boeken lezen en nu digitaal gaan is voor mij een grote aanpassing.

Begin in het verhaal te komen maar merk een lichte hoofdpijn opkomen. Dit is wel niet nieuw voor mij omdat ik merk als ik lang op pc of tablet zit ik erge migraine krijg. Dit helpt echt niet om in het moderne tijdperk mee te raken. Al mijn machine's op het werk zijn met pc of scherm.

Dan maar gewoon verder doen in mijn papieren boeken zeker. Hopelijk dat deze dan nooit uitsterven maar ik geloof er rotsvast in dat dit  niet zal gebeuren.
Mogelijks zal ik dit boek wel nog lezen maar dan korte stukjes per keer: Dat was toch het gedacht. Heb ik het niet per ongeluk gewist.

Zijn er nog lezers op Hebban die liever papier lezen dan digitaal? Weet dat e-reader minder plaats inneemt maar ik geniet gewoon van het gevoel van papier en de geur van boeken. Zowel van oude als nieuwe boeken. 


Reacties op: e-books iets voor mij?

Gesponsorde boeken