Lissa Kemp Auteur

Blogpost: Lissa Kemp

E & M - OP WEG!

Van een vol hoofd en een leeg beeldscherm naar een leeg hoofd en een spannend, romantisch verhaal dat ik met jullie wil delen. Díe uitdaging begon met het uitstippelen van de route. Vraag één was: Begin ik met één zin, werk ik die uit tot een korte beschrijving en schrijf ik van daaruit het verhaal óf ga ik zonder routeplanner op weg? Ik besloot dat die eerste zin en de korte beschrijving er moesten komen, maar wilde me onderweg ook laten verrassen.  

Bij feelgood in één zin denk je meteen aan: ‘... vindt ...’ (in mijn geval ‘vrouw vindt man’), maar E & M gaat over zoveel meer. ‘Vrouw vindt bestemming’ dan? Ieuw. Dat cliché hield ik er alleen in omdat hij past bij de metafoor van de routeplanner.

Na de korte beschrijving besloot ik die routeplanner uit te zetten. Wat een opluchting dat ik nu alles vrij uit mijn hoofd kon laten stromen, zonder het stemmetje dat me waarschuwde voor obstakels op de weg, afzettingen en doodlopende paden. Na het digitaal uitbraken van de letterstroom in mijn hoofd bleek ik niet eens zoveel van een directe route te zijn afgeweken, maar mijn einddoel had ik nog niet bereikt. Daar waren herschrijfrondes voor nodig, proefleessessies en uiteindelijk professionele redactie. Nu is het spannende, romantische verhaal dat ik met jullie wil delen klaar.

E & M in het kort:

Emma woont met haar dochtertje Nikki in Amsterdam. Na een ongelukkige jeugd en een mislukt huwelijk heeft ze haar leven eindelijk op de rit. Ze werkt bij een modeagentschap en heeft één grote droom: modeontwerpster worden en een eigen label lanceren. Op een dag krijgt ze een brief uit Schotland. De afzender is Diane Wilder, die schrijft de beste vriendin van haar moeder Meaghan te zijn. Het bericht is kort: Meaghan ligt op sterven en wil haar dochter nog één keer zien.
  Als Emma na jaren wordt geconfronteerd met de vrouw die haar als jong meisje in de steek liet, is dat het begin van een serie schokkende gebeurtenissen. Die brengen haar in groot gevaar, maar bewijzen ook hoe diep liefde gaan kan.
 
Lees verder op mijn site

Reacties op: E & M - OP WEG!

Gesponsorde boeken