Blogpost: Carina

Edelstenentrilogie - Kersting Gier!

Niet één boek, maar direct drie boeken. Vandaag ga ik het hebben over de Edelstenentrilogie van Kerstin Gier. Deze las ik al weer een tijdje terug, in een enkele nacht uit (oeps!). Gelukkig had ik toen nog vakantie. Naast dat ze een heel mooie kaft hebben natuurlijk, zoals we gewend zijn van Blossombooks! Heeft deze set ook nog een mooie doos waar ze in passen, met alle kaften op de buitenkant gedrukt! 

Waar de edelstenen trilogie over gaat? Nou over tijdreizen! Hier kleine omschrijving van boek 1: Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… 
Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden… 

Gwen, Gwendolyn voluit, denkt dat een normale tiener is, maar dit blijkt helemaal niet het geval! Ze kan namelijk door de tijd reizen, wie zou dit nou niet willen zou je denken toch? In deel een, Robijn Rood, wordt je meegenomen in haar eerste avonturen. Is alles wel zoals het lijkt? Of ligt het net allemaal even anders. Je reist door de verschillende tijden, waar ze steeds weer andere mensen leren kennen, nieuwe avonturen beleven en langzaam wordt Gwen verliefd. Zal zijn interesse in haar ook echt zijn?

Om het allemaal nog lastiger te maken voor Gwen, komt ze er achter dat er misschien boosaardige plannen zijn. Wie kan ze nog vertrouwen en wie niet?Zijn Lucy en Paul wel echte verraders? Of is het allemaal maar verzonnen? Houdt Gideon echt van der? Of speelt hij het, zodat hij alsnog zijn zin krijgt. Allemaal vragen die Gwen heeft en waar ze zelf een antwoord op moet zien te vinden.

De edelstenen trilogie is een verhaal wat je mee sleurt van het begin tot het eind. Het is moeilijk je niet in de karakters te laten meesleuren! Ik kon letterlijk niet stoppen met lezen, ik heb ze dan ook letterlijk in één ruk uitgelezen. Door de drie boeken heen zie je de karakters groeien, ze leren steeds meer en moeten keuzes gaan maken.  Tot op het laatste moment is het dan ook spannend!  Naast dat het natuurlijk een ontzettend goed verhaal is, staan ze ook nog eens schitterend in je kast! :)

Lachen: Ja!
Huilen: Nee, niet zover ik kan herinneren.
Irritaties: Nee.
Sterren: ★★★★★★★★☆☆ (8/10).

Aanrader? 100%! Het is een ontzettend leuke serie. Het is misschien een jeugdboek, maar hij is eigenlijk voor alle leeftijden. Bedoel? We houden allemaal van een liefdes verhaal op zijn tijd toch? Daarnaast is het een ontzettend goed geschreven verhaal, wat het lezen alleen maar prettiger maakt natuurlijk. Wil je een romantisch verhaal, met historische onderdelen en een goede lading fantasy? Dan ben je bij deze serie aan het juiste adres! Het is een heerlijke Feel Good serie!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Edelstenentrilogie - Kersting Gier!

Gesponsorde boeken