Blogpost: B.A. de Hoop

Een luisterboek??!?

30-04-2018 door B.A. de Hoop 3 reacties
De maand april vloog voorbij met veel zonnig weer. Heerlijk leesweer wat mij betreft. Deze maand heb ik de laatste boeken uit de serie van de Grijze Jager gelezen, deel 10, 11, 12 en 12,5. Topper was deel 12: De koninklijke leerling. Hoewel er een 'gat' in de verhaallijn zit vond ik dit boek een hoogtepunt in de serie al moet ik zeggen dat dat redelijk wedijvert met deel 10: De keizer van Nihon-Ja. Na wat google-werk kwam ik er achter dat er nog steeds aan deze serie geschreven wordt, dus ik wacht af of er nog een deel 13 komt. Wel heb ik de subserie 'De vroege jaren' uit de bibliotheek meegenomen. Daarvan zijn al twee delen geschreven en deze heb ik dus gelezen. Ook deze subserie scoort goed bij mij, beide boeken kregen 4 sterren, maar hier en daar wist ik wat er ongeveer moest gebeuren doordat ik de hoofdserie al had gelezen. Maar toch zit er genoeg in het verhaal om lekker verder te lezen. Hoofdpersoon in de subserie is Grijze Jager Halt, wat natuurlijk erg leuk is omdat Will de hoofdpersoon is in de andere serie en Halt zijn mentor is. Er is nog een serie van afgeleid: Broederband. Die wil ik natuurlijk ook nog lezen maar ik heb momenteel zoveel boeken staan dan ik met die serie nog even wacht totdat ik weer iets meer leesruimte heb.

Naast deze boeken heb ik er nog veel meer gelezen: Moederland (Maria Hummel) en De poppenspeler van Warschau (Eva Weaver) en Anna - het leven van Annie M.G. Schmidt, De zeven zussen (Lucinda Riley) het eerste deel in een serie, De kleine getuige van Jodi Picoult en ook nog Marionet (Daniel Cole). Van deze boeken vond ik De poppenspeler van Warschau het indrukwekkendst maar ook De kleine getuige heeft behoorlijk indruk gemaakt. Aanraders dus. Daarnaast ben ik begonnen aan de populaire serie De zeven zussen maar in deel 1 vond ik de dialogen wat gekunseld waardoor ik meer mijn best moest doen om 'in' het verhaal te komen. Toch vond ik het wel aansprekend en heb ik het tweede en derde deel bij de bibliotheek gereserveerd. Op het derde deel moet ik nog lang wachten, 22 reserveringen voor mij..... Ach, dan is er in elk geval genoeg tijd om het tweede deel op tijd uit te hebben.

Verder 'las' ik een luisterboek, voorzover je dat kunt lezen want het is natuurlijk ingesproken anders kun je het boek niet luisteren. In het begin vond ik het lastig, luisteren naar een verhaal. Maar ik wandelde menig kilometer onder het genot van de stem van Diewertje Blok. Ze las het boek heel prettig voor en daardoor ging het verhaal goed leven. Uiteindelijk wandelde ik met genoegen een extra kilometer om nog een stuk van het verhaal te luisteren. Op deze manier heb ik erg genoten van De geheime vrouw van Gill Paul. Dit boek is qua verhaal zo-ie-zo een aanrader dus of je 'm wil luisteren, net als ik, of liever leest, dat maakt niet uit, geniet er van!

Met mijn kinderen heb ik ook weer een leuk stapeltje boeken gelezen. In de serie over Mees Kees las ik De sponsorloop, weer leuk en grappig. En over Vos en Haas hebben we maar liefst vier boeken verslonden: Op het eiland, vieren feest, Gaatjes en Het spel van Jak. De leukste vonden we Gaatjes, daar moesten we erg om lachen. We zijn ook nog bezig in een boek in de serie over Superjuffie maar die kregen we in april niet meer uit.


Reacties op: Een luisterboek??!?

Gesponsorde boeken