Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Blogpost: Minca (My Winged Books)

Een - Sarah Crossan

Vandaag is het boek 'Een' van Sarah Crossan gratis te downloaden hier op Hebban. Super toch! Het is een geweldige manier om meer lezers op de hoogte te brengen van deze schrijfster en haar schrijfkunsten. 

Het verhaal gaat over Tippi en Grace, een Siamese tweeling van zestien jaar. Ze hebben hun hele leven samen doorgebracht, de mooie en de moeilijke momenten en eigenlijk weten ze niet beter. Maar door omstandigheden kunnen ze niet langer thuis les krijgen en moeten ze naar een openbare school. Vanaf dat moment verandert er heel veel voor de twee meiden. Ze krijgen te maken met nog meer vreemde blikken, rare opmerkingen, maar ook met vriendschap en liefde. Maar uiteindelijk moeten ze een moeilijke beslissing nemen die hun leven voorgoed zal veranderen. 

Vanaf het begin van het verhaal merkte ik hoe bijzonder het verhaal zou gaan worden. Ik heb nog nooit eerder een verhaal gelezen over een Siamese tweeling en de manier waarop dit in redelijk poëtische vorm (geen rijm) is neergezet vind ik erg mooi. Ook de opbouw van het verhaal sprak mij erg aan. Je leert de twee zussen op verschillende manier kennen. Hun vrijheid en tegelijkertijd datgene wat hen afremt in het leven. Elk stukje van het verhaal heeft een titel. Soms komt die titel letterlijk terug in de tekst en de andere keer is het een overkoepelend woord of een zin die er meer over verteld. Sommige stukken tekst zijn ook weer gelinkt aan elkaar of er komt informatie eerder uit het verhaal in een stuk verderop nog terug. Op die manier blijft het verhaal één groot geheel en leest het meer als een verhaal dan als poëzie. Alleen de manier waarop de tekst soms wordt geschreven of op de pagina’s staat gedrukt is meer poëtisch. 

Wil je nog meer lezen over dit boek? Volg dan onderstaande link naar mijn blog (My Winged Books)

Lees verder op mijn site

Reacties op: Een - Sarah Crossan

Gesponsorde boeken