Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Een stem bij het woord. Erik Le Romancier gaat - ook - zingen!

In mijn vorige post zei ik al, dat personal branding voor een schrijver steeds belangrijker wordt. Zomaar een boek uitbrengen, hoe goed dat boek ook moge zijn, is tegenwoordig bij lange na niet voldoende voor wat publiciteit en een mooie verkoop. Je moet tegenwoordig niet alleen je boeken verkopen, maar ook jezelf. Als schrijver ben je steeds meer een merk, dat zo goed mogelijk in de markt moet worden gezet.

Hoog tijd dus om na te denken over wat voor ‘merk’ je wilt zijn. Wat is je imago? Welke uitstraling streef je na? Minstens zo belangrijk is de vraag hoe je jezelf en je werk onder de aandacht brengt en houdt. Met alleen aanwezigheid op Facebook red je het niet. Met alleen een blog of vlog evenmin. Het is belangrijk dat je breed en creatief denkt en handelt: niet of-of, maar en-en. En vooral: uit de doos. 

Wat betekent dat nu concreet voor mij als schrijver en mijn dit jaar te verschijnen boek? Nou, stiekem toch best wat. Het betekent in ieder geval dat ik rond de verschijning van mijn komende fantasyroman iets heel creatiefs ga doen. Iets wat ik zowel ongelofelijk leuk, als ongelofelijk spannend vind. Ik heb namelijk besloten mijn zanglessen - bijna niemand weet het, maar ik ben dus al weer bijna twee jaar bezig - te gelde te maken en de geboorte van mijn nieuwste roman vergezeld te laten gaan van de lancering van een door mijzelf ingezongen en (mede) geschreven nummer. Jawel! Ik ben dus van plan rond dezelfde tijd zowel een boek als eigen muziek uit te brengen. De muziek is primair bedoeld als ondersteuning of begeleiding van het boek, maar wie weet hoe zaken lopen? 

En nu ben ik dus naarstig op zoek naar songwriters, musici, producenten, et cetera. Alles en iedereen die maar bij het maken van muziek komt kijken. Ben je zo iemand of ken je zo iemand? Ik hoor het graag! 

Erik Le Romancier zegt: Reading and singing is sexy! 
Reacties op: Een stem bij het woord. Erik Le Romancier gaat - ook - zingen!

Gesponsorde boeken