Blogpost: Treesje Bannenberg

EEN VAN ONS

 Het afgelopen jaar heb ik op social media via de zorgverlening vele facts&figures langs zien komen. Laten we het eenvoudig houden; men zegt dat er in Nederland elk jaar, u leest het goed, élk jaar 100.000 slachtoffers van #seksgeweld bijkomen, waarvan 90% vrouw, 10% man. Dit is maar een piepklein plukje slachtoffers die uit de schaamte-schulp kruipen en om hulp vragen. Élk jaar 100.000? Het zijn er héél veel meer Maatschappij. En u laat dat oogluikend toe?

Wanneer alle lotgenoten van #seksgeweld werkelijk zouden opstaan dan ligt de wereld plat.Een van ons.

De meeste daders zijn uw naasten, komen uit familie- en vriendenkring, religies, scholen, sport, spel en werk. De gevolgen daarvan zijn niet te overzien. Langdurige werkeloosheid en de enorme lange wachtlijsten voor hulp liegen er niet om. Het topje van de ijsberg. Het is aan u of u het wilt geloven of niet. Het is aan u of u er eindelijk iets aan doet. Wanneer het over seksueel misbruik gaat leven we al eeuwen in een zwijgcultuur. De onderlinge geheimhouding, de handen boven elkaars’ hoofd houden en ze in onschuld wassen is dè manier om rustig voort te gaan met het verwoesten van ontelbare levens. Het is, zoals altijd, de Macht die zegeviert en waaruit het oudste beroep ter wereld is voortgekomen.

Een van ons. Ik heb er een hard hoofd in, maar draag deze keer mijn steen bij met mijn memoires, een aan de kaak stellend project in de vorm van geïllustreerde paperbacks, waarmee ik tracht ópenheid onder álle slachtoffers van seksueel misbruik te stimuleren. Schuw de angsten, confronteer jezelf, práát over je (opgelegde) geheimen, geef de dader(s) aan. En het belangrijkste van al; het wegnemen van de openlijke twijfel, die veelal onder mannen heerst. Dit is een enorm groot Maatschappelijk probleem. Zodra een dader van #seksgeweld in de gevangenis zit gaat hij/zij eraan, dan komen NB gevangenen voor ons lotgenoten op. Wanneer een dader na het uitzitten van een veel te lage straf bij u in de buurt komt wonen, dán horen wij uw stem ineens wèl. Luidkeels! Maar onderwijl, door uw onverschillige of zelfs angstige houding, houdt u de weg vrij voor de dader vlak naast u. U heeft geen idee wat #seksgeweld veroorzaakt, wat de gevolgen zijn, hoeveel levens er kapot worden gemaakt. De moeder van Noa zei het al: ‘Alle boeken over seksueel misbruik zouden verplichte kost moeten zijn.’ 

Ik geef u mijn woorden. Vandaag of morgen start ik hier met het vloggen van mijn boek Zebra - Testbeeld 02, uitgegeven in maart 2019.

Die Schwachen kämpfen nicht - Die Starken kämpfen vielleicht eine Stunde - Die noch stärker sind, kämpfen viele Jahre - Aber die Stärksten kämpfen ein Leben lang - Diese sind unentbehrlich. © Berthold Brecht

Lees verder op mijn site

Reacties op: EEN VAN ONS

Zebra - Treesje Bannenberg Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken