M.G. Pauwels Auteur

Blogpost: M.G. Pauwels

Een vat vol inspiratie - De Apocalyps Riders krijgen vorm

21-06-2019 door M.G. Pauwels 2 reacties
Ik heb niet echt stilgezeten. Stoppen met schrijven? Ik ga me niet laten ontmoedigen door sujetten die het me niet gunnen. Verdien ik er iets aan? Nee, absoluut niet! De jaloezie van sommige mensen ... Het is voor mij gewoon een hobby en op de eerste plaats een uitlaapklep voor mijn waanzin.

Ik heb ondertussen de eerste twee drafts van een nieuwe serie af en geen idee wanneer ik het ga uitgeven. Het zal er ooit van komen, maar eerst even mijn lezers een kans geven om bij te benen met mijn andere werk.

De nieuwe serie "De Apocalyps Riders" is een vervolg op "De Orde van de Zwarte Meester". Ik weet dat deze trilogie nog oude stijl, dus minder goed geredigeerd geschreven is. Daar ben ik me van bewust. Dat was eigenlijk mijn eerste voltooide trilogie. Toen had ik nog niet de middelen en kennis die ik nu had. Mijn eerste drafts hiervan waren onleesbare krabbels. Het was toen dat ik voor het eerst van iemand hulp kreeg om er een leesbaar geheel van te maken.

Mogelijk komt er nog wel een ooit nieuwe, geredigeerde versie van op de markt, als er vraag naar blijkt te zijn. Mijn stijl is ondertussen zwaar geëvolueerd tegenover de zomer van 2003 toen ik gewoon organisch een verhaal begon neer te penne. Ondertussen zijn we 16 jaar en een pak laptops verder, zijn de personages ook ouder en wijzer, gestorven, geboren en ga zo verder.

Waar "De Apocalyps Riders" gaat stopppen, weet ik eigenlijk zelf nog niet. De waarheid is dat ik misschien nooit echt afstand zal nemen van deze motorrijders die de wereld op hun manier van alle onheil behoeden.

Gezien ik vol inspiratie zit en bier op vat in het Engels ook "on draft" heet, zal ik mezelf maar een vat vol inspiratie noemen. Het eerste deel van de serie met werktitel "De vloek van Azgal" gaat binnenkort in redactie. Daarna kan het nog even duren. Ik heb geen haast. De tweede draft is klaar, heeft nog geen titel en moet nog herschreven worden.

Ik heb dit jaar al onder mijn pseudoniem M.G. Crow, waarin misschien iets ruiger ga, al Pompeji doen vergaan en de Centauromachie anders uitgelegd. Dat mag even rusten. Ondertussen ga ik mijn waanzin met Owan Drake daar nog verder uitwerken in een nieuwe serie, die langzaam maar zeker vorm krijgt. Het is een beetje zoeken om onze stijlen hierin met elkaar te verzoenen. Uiteindelijk denk ik dat we daar wel in zullen slagen.

"De Apocalyps Riders" breng ik waarschijnlijk onder mijn eigen naam uit. Dit is meer young adult werk, al is het verhaal, net als de personages ondertussen wat volwassener geworden. De serie begint in 2014 ongeveer 10 jaar na het einde van "De Orde van de Zwarte Meester" en diept meer uit waar ik eigenlijk zelf met vragen bleef zitten.

Die trilogie afronden is in fasen gegaan. De eerste twee delen, "Verduivelde zomer" en "De Schlägercode" leken zichzelf te schrijven. Het einde van deel 3 "Demonisch spel" heeft jaren op zich gewacht. Daardoor kreeg ik opnieuw de inspiratie te pakken en ben ik er nieuwe personages aan gaan toevoegen en wie uitgespeeld was, heb ik geëlimineerd.

Dus het vat loopt hier over. Naarmate ik tijd heb, zal er wel iets op papier geraken. Ik geloof erin en zal er zeker voor blijven gaan.Reacties op: Een vat vol inspiratie - De Apocalyps Riders krijgen vorm

Gesponsorde boeken