Blogpost: Annika

Een vliegende start van mijn HRC 2019!

28-01-2019 door Annika 4 reacties
Goede voornemens
Lezen uit eigen kast. Eén van mijn goede (lees)voornemens voor dit jaar. In december kocht ik een aantal boeken op het Boekenfestijn in Gent. Daarnaast staat er nog een aantal ongelezen kringloop-pareltjes op mij te wachten. Ook al sta ik te popelen om mezelf weer eens te verliezen in een tweedehands boekenwinkel, eerst even kritisch mijn collectie bekijken en daar wat mooie boeken uit pakken! Sinds kort heb ik daar een handig hulpmiddel voor: een eigen boekenplank genaamd 'Eerst deze lezen dan pas nieuwe kopen'. Begin van dit jaar plaatste ik 4 boeken uit eigen kast op dit Hebban-plankje. Het helpt echt! Het heeft me al een paar keer tegengehouden om weer vroegtijdig een stapeltje van de krinloper mee te nemen...

#1: Achter gesloten deuren - B.A. Paris
Het eerste boek van mijn voorgenomen 30 boeken voor de Hebban Reading Challenge 2019 was een vliegende start. Binnen één week (voor mij super-ultra-snel) las ik 'Achter gesloten deuren' van B.A. Paris uit. Een vlotte psychologische thriller, die mij greep vanaf de eerste bladzijde. Een aanrader voor iedere thrillerliefhebber! En hopelijk niet het laatste boek van dit jaar uit de Hebban 1000. (Thema september: vink!)

#2: Blaasmuziekpop - Vea Kaiser
Een veel onbekendere titel en schrijfster, die ik scoorde op het boekenfestijn. Waarom dit boek uit al die duizenden boeken op honderden tafels die je daar aantreft? Nou ja, ik speel dus saxofoon en werk op de afdeling blaasinstrumenten in een muziekwinkel. 1 + 1 = 2. En ik heb nog niet (of nooit) een boek gelezen waarin blaasmuziek een rol speelt. Vea Kaiser neemt je mee naar een fictief dorpje in de Alpen: St. Peter am Anger. In dit dorpje gebeurt vanalles, en eigenlijk ook weer heel weinig. Het is een mini-wereld met uiteenlopende personages, die je goed leert kennen. De bewoners van St. Peter proberen zo lang mogelijk hun tradities in stand te houden. Vast te houden aan hoe het altijd is gegaan. Maar in een wereld die snel globaliseert en waarin zelfs een afgelegen alpendorpje steeds beter bereikbaar wordt, zien de bewoners in dat ook St. Peter langzaam verandert. Specifiek één familie en in het bijzonder Johannes A. Irrwein, is nieuwsgierig genoeg om zoveel mogelijk van de wereld te begrijpen. Met alle leuke experimenten en omschrijvingen van dien. De blaasmuziek in dit boek staat eigenlijk voor de essentie van tradities en de betrokkenheid van de bewoners in het dorp. De 'pop' staat echter voor de verandering en modernisering ervan. Een vermakelijk en goed leesbaar verhaal die je echt even meeneemt en inzoomt op een heel klein stukje aarde. En wat extra leuk is? In 2019 komt de verfilming uit! (Thema oktober: vink!)

#3: De Leestip - Shelly King
De titel en omslag deden dit boek op mijn stapeltje belanden. Maggie verliest haar baan bij een groot bedrijf in Silicon Valley en gaat in-between jobs aan de slag in een tweedehands boekenwinkel. Een setting die mij helemaal aanspreekt! Net zoals een muziekwinkel is voor muziekliefhebbers, lijkt ook een boekenwinkel een werk-walhalla voor iedere leesliefhebber. Maar dan zie je natuurlijk niet wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren: producten sorteren, boeken afstoffen, zware dozen sjouwen, klanten trekken en binden, klachten oplossen, slim inkopen en ga zo maar door. Toch verliest Maggie haar hart aan de boekenwinkel en ze besluit haar passie en roeping te blijven volgen in plaats van veel geld te verdienen bij een grote onderneming.

Boekentipper?
Met 'De Leestip' raak ik toch een beetje het thema van januari aan: een boek getipt door de Hebban boekentipper. Deze categorie ga ik later in het jaar zeker nog afvinken, want ik kreeg onlangs een mooi lijstje van boekentipper Guy Doms in mijn mailbox! Maar aangezien ik eerst goed van start wilde gaan met mijn voornemen nog even géén nieuwe boeken in huis te halen, heb ik mijn persoonlijke boekentip nog niet aangeschaft. Goed hè ;-)
cfd7f6ebcf54920f7d9102a55aaeaa0d.jpg
Lees verder op mijn site

Reacties op: Een vliegende start van mijn HRC 2019!

Gesponsorde boeken