Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Een zonderlinge dag

Op zaterdag 7 maart was de inmiddels traditionele fantasy en sciencefiction middag die jaarlijks door Godijn Publishing wordt georganiseerd. Bij deze dag hoort een verhalenwedstrijd waarbij de beste 25 verhalen in de gelijknamige bundel verschijnen. Op die manier zijn de verhalenbundels Achterblijvers en Nachtwakers ontstaan. In die laatste is mijn verhaal Vigilie opgenomen, waarbij ik me door Frankenstein heb laten inspireren. Ditmaal was het thema Zonderlingen. Mijn inzending, over een vampier die geen bloed lust, heeft helaas de longlist niet gehaald en daardoor wist ik van te voren al dat ik dit keer niet in de gelijknamige verhalenbundel zou staan.

Mijn reis naar Arnhem, want het was in theater Het Hof, ging met de trein. Na de nodige tegenslagen (werkzaamheden, dus bus inzet, en een verkeerde trein waardoor ik een stuk terug moest), kwam ik dan toch op de plaats van bestemming aan. Helaas heb ik door deze vertraging de workshop van Johan Klein Haneveld, over wereldbouw, moeten missen. Dus als iemand mij kan vertellen wat hij/zij daar geleerd heeft: graag!

Gelukkig was ik wel op tijd voor het panel. Drie auteurs, Patty van Delft, Ellis van Zijll en Jeffrey Debris, namen plaats op het podium waarna ze met vragen bestookt werden. Er ontstonden interessante discussies over o.a. waarom iemand zijn trilogie in het Engels heeft geschreven en over diversiteit in verhalen.

Na het panel en een pauze waarin o.a. mijn fairytale fantasy Het goud van de Gelaarsde Kat gekocht kon worden, was het tijd voor de uitslag van de schrijfwedstrijd Zonderlingen. Zoals hierboven al gezegd, stond ik niet op de longlist en dat deed best een beetje pijn. Aan de andere kant kon ik hierdoor heel relaxed alle juryrapporten aanhoren zonder de zenuwen te hebben van sta ik er wel of niet in. Want alleen de volgens de jury beste 25 verhalen zijn in de gelijknamige bundel opgenomen en er stonden 45 verhalen op de longlist. (Het totaal aantal inzendingen lag rond de 100.)

Na de uitreiking van de verhalenbundel aan de aanwezige auteurs, de overhandiging van de allereerste fantasy-scifi-award en een groepsfoto, was het programma helaas alweer afgelopen. Ik heb nog een tijd gekletst met verschillende mensen, een exemplaar van Conquistador Extended gekocht en laten signeren en natuurlijk de bundel Zonderlingen aangeschaft. Al met al was het een leuke, leerzame en gezellige middag en via deze weg wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik ben benieuwd wat volgend jaar het thema zal zijnā€¦Lees verder op mijn site

Reacties op: Een zonderlinge dag

Zonderlingen - Joost Uitdehaag Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken