Blogpost: Leentje Adriaensen

Eerst boekenclub

4aff29a4b8d7595d7020ae1538b08321.jpgWat een buitengewone  ervaring.  Volspanning gezonde spanning de dagen er voor. Ik had een lijst gemaakt met  dingen die ik van de mensen wilde weten en het verloop van de namiddag. 
Mijn lijstje;
-           iemand verslag (schrijven)
-           voorstel rondje
-           Wie al boekenclub(meegedaan)
-          Uitleg boekenclub(indien nodig)
-          Naam boekenclub (tegen volgende keer)
-          literaire uitstappen
-          Om de hoeveel weken samen
-          Welk boek gelezen (zie hier onder)
-          Nieuwe boek kiezen
-          Nieuwe datum
  Er waren drie titels die de mensen kregen als ze zich inschreven. Die ze al vast konden lezen tegen de eerst bijeenkomst.  Dat waren “Pastorale – Stephan Enter, de lange droogte Cynan Jones en  De buitenjongen  Paolo Cognetti”  Zelf heb ik de Pastorale gelezen. Tussen haakjes ik vond het echt niets. Er waren er die ze alle drie hadden gelezen. Met mijn lijstje in de aanslag ging ik op weg naar de B.I.B waar we een tafel kregen en koffie.  We werden eerst verwelkomt door iemand van de B.I.B. .We waren, met mijn er bij met vijf. Zodra we over boeken begonnen zag iemand het boek van Herman Brusselmans we waren het er al vlug over eens dat we daar geen boeken van gingen lezen.  Er werd niet alleen gezocht naar een boek die we tegen volgende keer gaan lezen maar ook tips uit gewisseld van boeken. Ondanks mijn lijstje was ik er één puntje op vergeten te vragen. Het puntje of mensen zin hadden af en toe een literaire uitstappen te maken zal dus een puntje zijn voor volgende keer.  We hebben ook een boek gevonden die we gaan lezen tegen volgende bijeenkomst het boek “stefan hertmans de bekeerlinge” een boek dat ik uit mezelf nooit zo lezen. Ben er al in begonnen en valt echt goed mee. Ook heb ik de boeken “de lange droogte Cynan Jones en  De buitenjongen  Paolo Cognetti” mee genomen. Ze zeiden dat het echt aanraders waren dus ga ik ze zeker lezen. Weet het jullie te zeggen. Of ze echt goed zijn.  Hier onder de bespreking van de drie boeken die wij besproken hebben.  Het is echt leuk om te doen.
Wordt vervolgt .

-  Bespreking Pastorale : dit boek werd door drie deelnemers gelezen die elk een vrij uiteenlopende mening hadden.  Het boek werd taalkundig uitstekend bevonden maar de verhaallijn werd eerder als minder geëvalueerd.
-   Bespreking De Buitenjongen : dit boek werd door alle deelnemers gelezen en werd geprezen om zijn mooie observaties      Je kon het bos en de bergen voelen dus de sfeer in dit boek zat helemaal juist. Misschien dat juist mensen in de dertiger  jaren van hun leven zonder gezin zich de vraag stellen hoe het nu verder gaat en daarom behoefte hebben aan afzondering  om een balans op te maken. Mensen in die levensfase met gezin hebben op dat gebied minder een keuze hierin.
-     Bespreking De lange Droogte : het boek werd door twee mensen in de groep gelezen en beschrijft één dat in het leven van   een boerengezin. Het boek werd als innovatief ervaren en bevat een passage die er echt helemaal uitspringt.

Reacties op: Eerst boekenclub

Pastorale - Stephan Enter Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken