Eerste uitprobeersel

19-10-2015 6 reacties
Hallo allemaal,
Ik weet niet hoe je een blog begint zonder raar te klinken, maar ik weet vrijwel zeker dat dit niet de beste openingszin is. Ik bedoel ik zeg nu wel leuk 'Hallo allemaal' , maar in alle waarschijnlijkheid is er geen hond die dit gaat lezen... In ieder geval heet ik iedereen hartelijk welkom die per ongeluk (of misschien zelfs expres) op deze blog heeft geklikt. 

Na deze geweldige opening wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Rosalie. Ik ben 16 jaar oud en één van mijn grote hobby's is lezen. Deze dingen zijn totaal niet onderscheidend en zegt jullie alsnog niks over wat voor een persoon ik ben. Daarom zal ik wat specifieke dingen over mezelf vertellen. Ik houd van: chocolade, warme dekens, vuur, lachen tot ik niet meer kan ademen, dikke sokken, seizoenen(alle), koffie, het stadium van slapen wanneer je niet echt meer slaapt, maar wel nog een soort van kan dromen, youtube, hele gekke foto's maken, met vrienden afspreken, feestdagen, fietsen, detective/misdaad TVseries, films, nagels lakken, iets begrijpen waarvoor je eerst heel hard hebt moeten leren/oefenen en lezen. Ik haat: kou, mensen die anderen mensen kleineren, muggen, zand tussen mn nagels, natte voeten, huiswerk, zo'n beetje alle koolsoorten, ruzie, niet kunnen slapen, ziek zijn, ongemakkelijke momenten en extreem gewelddadige bloedige films.

Natuurlijk is dit een boekenblog, dus daar ga ik dan ook maar iets over zeggen ;). Ik houd van verschillende boeken zoals YA's, detectives, psychologische romans en ook (misschien niet heel literair, maarja) van die enigzins voorspelbare chicklits. 
Op dit moment lees ik Emma van Jane Austen. Ik heb het eigenlijk al een keer gelezen en ook de film al gekeken, maar ben de details grotendeels weer vergeten. Ik vind het altijd erg leuk om boeken van Jane Austen te lezen, omdat je een goed beeld uit die tijd krijgt. Het is geschreven door een vrouw die er zelf in leefde en een goed beoordelingsvermogen had. 
Emma gaat over een jonge rijke vrouw die leeft omstreeks 1800. Ze vindt het leuk om de mensen om haar heen aan elkaar te koppelen. Ze probeert iedereen zo te manipuleren dat ze haar eigen zin krijgt. Ze probeert dit nu ook weer met haar nieuwe vriendin Harriet Smith. Dit gaat helaas niet vlekkeloos en Emma zelf lijdt er uiteindelijk ook onder. Het leuke aan Emma vind ik dat je eigenlijk een hekel krijgt aan het hoofdpersonage en dat ze totaal niet 'perfect' is. 

Goh, een blog eindigen is ook best lastig... Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en misschien wel: Tot ziens!

X Rosalie


Reacties op: Eerste uitprobeersel

Gesponsorde boeken