Blogpost: Madelon

Elif Shafak - 10 Minuten 38 Seconden in Deze Vreemde Wereld Soundtrack

Ik probeer ieder jaar de gehele longlist van de Man Booker Prize te lezen. 10 Minuten 38 Seconden in Deze Vreemde Wereld stond vorig jaar op die lijst, haalde zelfs de shortlist en was het laatste boek dat ik nog moest lezen.

In Istanboel wordt prostituee Leila vermoord en voor vuil achtergelaten. Het eerste deel beschrijft de laatste herinneringen van Leila, hoe ze in Istanboel terechtkwam, hoe ze prostituee werd en hoe ze haar vijf beste vrienden leerde kennen. Het tweede deel gaat vooral over die vrienden, hoe ze de dood van Leila verwerken, hoe ze steun bij elkaar vinden en hoe ze een manier vinden om Leila een waardig afscheid te geven.

Het boek focust enerzijds op een beschrijving van een maatschappij waar religieus fanatisme en een patriarchale cultuur op dagelijkse basis hun destructieve werk doen. Anderzijds benadrukt Shafak de waarde van vriendschappen en toont ze de liefde, kracht en moed van de buitenbeentjes van Istanboel die normaal met de nek aangekeken worden. Het is een droevig, maar ook troostrijk boek en ik ontdekte tijdens het lezen weer een aantal mooie albums die erg goed bij het verhaal passen.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Elif Shafak - 10 Minuten 38 Seconden in Deze Vreemde Wereld Soundtrack

10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld - Elif Shafak Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken