Martijn (Hebban Crew) Hebban Crew

Blogpost: Martijn (Hebban Crew)

Engelse Hebban Reading Challenge

2016 Reading Challenge: 6/15

Ik lees ook Engelse boeken, die (nog) niet vertaald zijn, voor mijn Hebban Reading Challenge 2016 (aangezien Engelse boeken nu soms ook in de normale challenge mee kunnen, dubbelen ze een beetje, maar dat is mij prima - dan maak ik nog een kans m'n doelstelling te halen...)

Deze boeken heb ik al gelezen:

Diverse auteurs - The best Horror from Fantasy Tales: een bundel horrorverhalen uit het tijdschrift Fantasy Tales. Het openingsverhaal van Clive Barker (The Forbidden) vond ik heel aardig, de meeste andere verhalen vond ik niet zo sterk. Twee sterren en ik schreef er ook een blog over.

Neal Asher - Dark Intelligence: het Polity universum van Asher is één van mijn favoriete sciencefiction omgevingen. Ik ben er ooit met Prador Moon ingerold en eigenlijk alle boeken van Asher heb ik verslonden: explosieve, verrassende, sprankelende post-cyberpunk space opera. Asher is een meester in het bedenken, uitwerken en beschrijven van aliens en hun uitwerking op de wereld om hen heen. Bruut, gaaf, heftig. In oktober komt het vervolg, War Factory, in paperback en de bestelling is al gedaan.

Ian McDonald - Luna - New Moon: het nieuwe boek van de schrijven van River of Gods, een van mijn favoriete sf boeken van het vorige decennium. Luna is een bijzonder sterk boek, lees hier mijn recensie.

James Corey
- Cibola Burn: een veel kleiner verhaal dan de eerdere delen, maar na het wat stroeve begin ook weer een gaaf boek. Wel minder indrukwekkend dan de rest en het krijgt een beetje het middenboek syndroom, maar toch genoten.

Cixin Liu
- The Three-body problem: Chinese sf, met aliens, wiskundige problemen en virtual reality; fascinerend boek, met hier en daar stevige plot-, personage- en verhaalproblemen.

Nnedi Okorafor
- Binti: Mooi geschreven, prachtige vondsten en anders-dan-anders perspectief. Helaas wel vol met toevalligheden, plotgaten en onwaarschijnlijkheden.


Kim Stanley Robinson - Aurora: ik ben dol op generatieschipverhalen en deze klinkt helemaal geweldig met de zich ontwikkelende vertelstijl. Ook was ik weg van Escape from Kathmandu en acht ik de Marstrilogie hoog. Het begin is in elk geval erg goed en ik word steeds teruggetrokken naar het verhaal en de wereld. Even een korte pauze ingelast, omdat het af en toe best wel deprimerend wordt. Geweldig boek!

Neal Asher - War Factory: vervolg op Dark Intelligence. Weer een bijzonder snelle, heftige, van briljante aliens en AI's vergeven space opera.

Inmiddels heb ik mn Engelse challenge samengevoegd met mn normale

Reacties op: Engelse Hebban Reading Challenge

Gesponsorde boeken