Blogpost: Lydia

Engelse vs. Nederlandse covers #1

11-05-2020 door Lydia 4 reacties
Als ik in een boekwinkel ben of naar mijn eigen boekenkast kijk, voel ik me altijd veel meer aangetrokken tot de Engelse sectie dan tot de Nederlandse. Aan de ene kant komt dit waarschijnlijk doordat Engelse paperbacks allemaal even groot zijn (mijn beste vriendin en ik vinden dit heerlijk, we kiezen de boeken er echt op uit als we in tweedehands winkeltjes aan het snuffelen zijn) en aan de andere kant vind ik de Engelse covers vrijwel altijd veel aantrekkelijker. Het gezegde luidt natuurlijk 'don't judge a book by its cover', maar zoals John Connolly het zegt: [T]his is true of most things except books. As readers, we are frequently drawn to take a book from a shelf precisely because the cover has attracted our attention (Afterword, The Book of Lost Things). De cover van een boek zou naar mijn mening een visuele afspiegeling moeten zijn van de wereld die dat boek voor je opent. En de werelden in Nederlandse boeken lijken me dan eerlijk gezegd meestal vrij saai.
Om aan de ene kant te kwijlen over mooie covers en om me aan de andere kant meer te verdiepen in Nederlandse covers die me wél aanspreken, hier de eerste editie van de Engelse vs. Nederlandse covers.

...

Lees verder op mijn site

Reacties op: Engelse vs. Nederlandse covers #1

Gesponsorde boeken