Blogpost: Lydia

Engelse vs. Nederlandse covers #2

Van de week kwam ik dit leuke en interessante artikel van de bbc tegen, waaruit maar weer blijkt hoe belangrijk het is een mooie en goede cover voor een boek te ontwerpen. Ze zijn de blikvangers van een boek in de boekhandel, laten zien wat voor boek het is en zijn een uitnodiging aan de lezer. Wat ik zelf leuk vindt om regelmatig te doen is in de colophon van een boek opzoeken wie het omslag heeft ontworpen en vervolgens een kijkje te nemen op de website van de ontwerper. Kwijlen gegarandeerd! Bijvoorbeeld bij Dan Mogford of Micaela Alcaino.

Zo'n leuke leeftijd / Such a Fun Age - Kiley Reid

reid_zonleukeleeftijd.jpgreid_suchafunage.jpg

Twee heel verschillende covers! De Nederlandse springt meer in het oog maar vind ik enigszins afgezaagd. De Engelse is meer 'fun', passend bij de titel, met de tekeningen op de achtergrond en het handgeschreven lettertype. Van de Nederlandse titel krijg je een beter idee waar het boek over gaat (een moeder met een jonge dochter), maar ik vind de Engelse toch leuker, deze spreekt meer tot de verbeelding. De linker zou ik denk ik niet oppakken, en de rechter wel.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Engelse vs. Nederlandse covers #2

Gesponsorde boeken