Onno van Rijen Hebban Recensent

Blogpost: Onno van Rijen

Engelstalige boeken - Woman with a gun

Phillip Margolin's Woman with a Gun:

Stacey Kim, een schrijfster, wil een roman schrijven, maar weet niet waarover. Zij werkt als receptioniste op een advocatenkantoor in New York. Op een dag gaat ze tijdens haar lunchpauze naar het Museum of Modern Art en ziet er de foto "Vrouw met een geweer", gemaakt door  de beroemde fotograaf Kathy Moran. Stacey wordt hierdoor geïnspireerd om een roman te schrijven gebaseerd op het verhaal achter de foto. Zo begint haar zoektocht om te weten te komen wat er precies gebeurd is.De vermogende Raymond Cahill blijkt op brute wijze te zijn vermoord in de nacht na het bruiloftsfeest, waarbij hij met Megan Cahill trouwde. Megan is de vrouw met het geweer; ze staat met blote voeten op het strand met haar trouwjurk aan. Ze is haar geheugen kwijt en zegt niet te weten wat er gebeurd is.

De moord op Cahill blijkt al tien jaar onopgelost.Margolin beschrijft gebeurtenissen die gedurende die jaren hebben plaatsgevonden, waarbij Kathy Moran, de fotografe en Jack Booth, de onderzoeker van de moord een belangrijke rol vervullen. Het blijft niet bij de moord op Cahill. 

Het startpunt van het verhaal, een foto, is goed gevonden (in het dankwoord schrijft Margolin dat zijn boek ook gebaseerd is op de foto van zijn verhaal). Het blijft van het begin tot het einde boeien. Het verhaal bevat veel onbeantwoorde vragen en doet je gissen wie de moordenaar is en wat het motief was. 

Het is onbegrijpelijk dat uitgeverijen de laatste jaren de boeken van Phillip Margolin niet langer in het Nederlands vertaald op de markt brengen. Zijn boeken behoren, net als die van Harlan Coben en Michel Connelly tot de betere, in dit genre.

Reacties op: Engelstalige boeken - Woman with a gun

Gesponsorde boeken