Blogpost: Esmee

Enthousiaste Nieuwkomer

Dag allemaal.

Hier ben ik dan, nieuw en vol enthousiasme. In de 24 jaar dat ik op deze aardbol rondwandel heb ik al de nodige boeken gelezen. Zo ook het boek "You're crushing it" van Lex Croucher. Toen ik dit boek wilde toevoegen, kon ik het niet vinden. Daarom schrijf ik er hier een korte blog over. 

De afgelopen maanden heb ik wat moeite met mezelf. Ik zit niet zo lekker in mijn vel en ik zie niet zo goed waar ik heen moet. Ik denk dat dit een herkenbaar probleem is, niet alleen in de wintermaanden maar ook in deze rare tijd. Daarom probeer ik mijn gemoedstoestand wat te verbeteren door uplifting boeken te lezen. En dit is er zeker een!

In korte hoofdstukken beschrijft Croucher met voldoende humor verschillende ideeën en maatschappelijke standaarden waar we niet zo zwaar aan moeten wegen. De belangrijkste boodschap die ik uit het boek heb kunnen halen is dat je voornamelijk voor jezelf moet leven. Je hebt maar één leven, dus wat heeft het voor zin om dat leven te verspillen door jezelf niet te zijn? Hou van jezelf, van je lichaam, van je persoonlijkheid en van jouw manier van leven! Nu is dat natuurlijk ontzettend makkelijk gezegd en niet zo makkelijk gedaan (geloof me, ik weet er alles van). Zeker in een tijd waar sociale media de norm is en waarin we worden gebombardeerd met regels hoe je je zou moeten gedragen en hoe je eruit zou moeten zien.  Maar toch is het een belangrijke boodschap. Het nieuwe jaar staat voor mij dus ook in het teken van deze woorden. Ik ga dit jaar van mezelf leren houden.

En dat is dus al goed begonnen met meer lezen! Ik wil trouw blijven aan mezelf en ik ben een boekenwurm eerste klas! Altijd al geweest en dat zal altijd zo blijven. Dus, de Hebban Reading Challenge is mijn eerste stap naar selflove. Daarnaast heb ik de meeste sociale media verwijderd. Ik deed er toch al niets mee en het brengt niet veel goeds in mijn leven, dus huppa, weg met die handel. Heb ik meteen meer tijd om boeken te lezen ;)

Dat is in het kort mijn reden dat ik hier beland ben. Ik hoop de komende tijd meer te delen over de boeken die ik lees en wat voor invloed ze op me hebben.

En dan voor een heerlijk Brabants afscheid - Joejoe!
Reacties op: Enthousiaste Nieuwkomer

Gesponsorde boeken