Blogpost: Mike van Dooyeweert

Er gaat een Schijfwereld voor mij open

Eindelijk ben ik nu de Discworld-boeken van Terry Pratchett aan het ontdekken. Ik weet het, dat is rijkelijk laat, helemaal gezien mijn liefde voor humoristische (fantasy)boeken.

Wat ik tot nu toe van Pratchett gelezen heb, bevalt me erg goed en daarom wil ik ook zeker meer van hem lezen. Maar ik heb nogal een inhaalslag te maken en er zijn inmiddels natuurlijk al heel veel delen verschenen. Daarom mijn vraag aan jullie: welke Discworld-boeken mag ik echt niet missen? Welke delen of series binnen de serie zijn bij jullie favoriet en waarom?

Ik heb 'Feet Of Clay' gelezen en ben nu bezig aan 'Snuff'. Toevalligerwijs zijn dit beide Commander Vimes/Flinx*-boeken, maar er zijn er vast nog wel meer interessante Schijfwerelden te ontdekken. Kom maar op!

Maakt het overigens inderdaad niet uit in welke volgorde je de boeken leest?

* De enquêtecommissie 'Het nut van het vertalen van personagenamen in vertalingen van met name fantasyromans' vraagt zich, zoals de naam al doet vermoeden, al jaren af wat het nut is van het vertalen van personagenamen in vertalingen van met name fantasyromans. Meer over deze frustratie in een volgende blogpost.

Reacties op: Er gaat een Schijfwereld voor mij open

Gesponsorde boeken