Evelien Walravens Hebban Recensent

Blogpost: Evelien Walravens

Evelien was op Bookstore Day

Boekengekkies hebben Bookstore Day tegenwoordig al groot omcirkeld in hun agenda's staan. Ook bij mij heeft de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel, want ik noem het beestje liever bij zijn Nederlandse naam, al een zelfde status bereikt als Sinterklaas en Kerst. Weken van te voren bekijk ik de website al om de speciale aanbiedingen en uitgaven te ontdekken en maak ik een verlanglijstje. Alsof je de Sinterklaascatalogus van de speelgoedwinkel aan het doorspitten bent! Helaas wist ik al dat ik dit jaar maar tijd had voor een enkele boekhandel en dat werd dan ook meteen mijn favoriete boekwinkel niet ver bij mij vandaan: Boekhandel Stevens in Hoofddorp.

Koffie met een Bonbon
Boekhandel Stevens heeft het geluk  tegenover Chocoladewinkel Stam te zitten dus de klanten werden verwelkomd met een kopje koffie of thee en een heerlijke bonbon. Goede binnenkomer! De tafel met de speciale Bookstore Day aanbiedingen was nog niet helemaal gevuld en bestickerd maar in de gauwigheid zag ik al meteen Verhalen uit het Gekkenhuis van Maarten Biesheuvel naar me lonken. Check! Dat was er al eentje van mijn lijstje. Ik twijfelde nog over Normale Mensen van Sally Rooney, maar een gebonden uitgave voor de prijs van een paperback kon ik natuurlijk niet laten liggen. En ja hoor, daar kwam boekverkoper Erik aanlopen met een stapel van De Zijderoute die ook op mijn lijstje stond. Check!

Gok

En ja, ik zag nog zo veel moois liggen...Hex voor €5,00 maar daar heb ik al drie versies van...Een fantastische verzameling van Proust, maar dan was mijn vakantiegeld meteen al op...Zelfs een prachtig prentenboek van Kikker wilde in mijn tas, maar het jongetje naast mij leek mij een geschiktere lezer. Nou, vooruit, nog eentje dan uit de mand met Mystery Boeken, ingepakt en door de boekverkopers van een paar steekwoorden voorzien, altijd leuk! Volgens mij had ik daar Rivieren van Martin Michael Driessen te pakken. En ja hoor, ik bleek goed gegokt te hebben!

Zoveel boeken, zo weinig tijd

Helaas was mijn tijd beperkt vandaag want ik had nog meer dingen te doen. Volgend jaar blok ik echt de hele dag in mijn agenda en dan zal ik me ook eens verdiepen in al die leuke lezingen en andere activiteiten die de deelnemende boekhandels organiseren. Want dit is toch echt wel een dag die voor mij een Feestdag met een Grote F mag worden! Maar ondanks de beperkte tijd ging ik met een mooie buit en een tevreden gevoel naar huis!

dce9036941bdeb57abfab2969aaebf7d.jpg

 

Reacties op: Evelien was op Bookstore Day

Verhalen uit het gekkenhuis - Maarten Biesheuvel Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken