Jan van Gorkum Auteur

Blogpost: Jan van Gorkum

Even voorstellen

Eerste kennismakingen kunnen soms wat houterig en ongemakkelijk zijn. Maar als gloednieuwe gebruiker van Hebban.nl, lijkt een introductie me toch een verstandig begin. Ik weet het, een beetje braaf en traditioneel, maar het kan volgens mij geen kwaad. 

Mijn naam is Jan van Gorkum (35) en ik ben werkzaam als filmmaker. Al van kleins af aan ben ik door films gefascineerd, wat uiteindelijk leidde tot een studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ik de opleiding Audiovisual Media heb gevolgd. Sinds mijn afstuderen heb ik verschillende korte films gemaakt, die op een groot aantal festivals in zowel binnen- als buitenland zijn vertoond en ook regelmatig in de prijzen zijn gevallen. Ook heb ik aan uiteenlopende projecten gewerkt als editor en assistent editor. Momenteel ben ik bezig met de ontwikkeling van mijn eerste speelfilm. Allemaal projecten waar je een lange adem voor moet hebben, niet heel veel anders dan het schrijven van een boek en dat in eigen beheer uitgeven.

Ik heb een brede interesse qua films en boeken, maar ik heb een zwak voor genres als zwarte komedie, thriller, fantasy en horror. Het combineren van genres vind ik interessant en is ook kenmerkend voor mijn werk. Voorbeelden hiervan kun je bekijken op mijn website: www.janvangorkum.nl

Tussen al die filmactiviteiten door, heb ik jarenlang gewerkt aan mijn eerste boek: Gevleugelde Duisternis. En met jaren bedoel ik ook echt jaren, want de eerste ideeën stonden al in 2003 op papier. Het begon ooit als losse tekeningen van personages en locaties. In 2016 werd het menens en is het grootste deel van het verhaal op papier komen te staan. Over het maakproces staan al verschillende blogs op de website van het boek, waarvan ik er ook een paar zal delen op Hebban.nl.

Het boek in kwestie is getiteld Gevleugelde Duisternis. Een fantasyboek waarin spanning, avontuur en humor elkaar afwisselen. Centraal in het verhaal staat een mysterieuze jongeman, Yorick Novak, die samen met een stel excentrieke reisgenoten een gevaarlijke tocht onderneemt in een post-apocalyptische wereld. Een laatste poging om wat er nog over is van de wereld te redden uit de klauwen van een op macht beluste familie van krijgers. De kans op succes lijkt klein, maar Yorick en zijn reisgenoten hebben een dubieus voordeel: ze zijn net zo gevaarlijk en krankzinnig als hun missie. 

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 14 november om 19:30 bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg. Een avond waarop ik over de totstandkoming van het boek zal vertellen, gevolgd door de eerste exemplaren die in de verkoop gaan. 

Het boek verschijnt als paperback (€ 19,95) op zaterdag 16 november, maar in verband met de levertijd kan het al vanaf maandag 11 november online besteld worden via o.a. Bol.com, Bruna en boekhandels van Libris. Via Boekenbestellen.nl kan je ook een hardcover van het boek bestellen (€ 24,95). 

Voor meer informatie over het boek: www.gevleugeldeduisternis.nl

Voor het laatste nieuws kun je het boek ook volgen op social media:
www.facebook.com/gevleugeldeduisternis
www.instagram.com/gevleugeldeduisternis


Reacties op: Even voorstellen

Gevleugelde Duisternis - Jan van Gorkum Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken