Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Even voorstellen: Ellis van Zijll

Op 25 januari lanceerden tien auteurs tegelijkertijd hun boek. Dit deden ze op het schrijfevent BOEK10, georganiseerd door Godijn Publishing. Mijn fairytale fantasy Het goud van de Gelaarsde Kat is tijdens een eerder BOEK10-event gelanceerd. In deze serie blogs ontmoeten we (een aantal van) de nieuwe BOEK10-auteurs.  Deze keer: Ellis van Zijll, auteur van de young adult fantasy Abdij van de nacht. 35306022_1667174983379599_5100612214797107200_n.jpg?w=340&h=340

Wie ben ik
Mijn naam is Ellis van Zijll en ik ga nu 22 jaren mee. Sinds groep 3 van de basisschool lees ik van alles en nog wat. De boeken van Paul van Loon, met name de Griezelbus en de Familie RIP serie, hebben mij geïnspireerd om zelf ook de pen op te pakken, rond 2009. Dit resulteerde in mijn eerste griezelboekje “de Volle maan finale” dat in 2010 uitkwam. Al snel volgde er een tweede griezelboekje “V.A.M.P.S” in 2012. Tegenwoordig gaat mijn interesse uit naar het schrijven van dark fantasy en hieruit is Abdij van de nacht voortgekomen. Naast boeken schrijven lees ik er ook veel en als uitlaatklep heb ik een boekenblog genaamd A Book Bat. Daar vind je korte recensies en andere leuke boekige dingetjes post. Ook waan ik mij al jaren graag in de magische wereld van fantasy festivals en comic conventies. Thuis heb ik verschillende verzamelingen die gestaag uitbreiden. Ik verzamel onder andere: boeken en andere snuisterijtjes rond het thema vampiers, stripboeken, gesigneerde boeken van Nederlandse auteurs en boeken van Paul van Loon. In het dagelijks leven werk ik als Apple Technician. abijvandenacht.250120.jpg?w=740Over Abdij van de nacht Abdij van de nacht is een fantasy verhaal dat zich afspeelt in een middeleeuwse wereld, waar armoede en religies overheersen. Wij volgen Dago, die zijn familie behoedt voor de dood door zich bij een rovende sekte aan te sluiten. Het leven in het overgenomen klooster, volgens de regels van het Lupus Religio, is echter alles behalve makkelijk en vele obstakels werpen zich op op Dago’s pad. Zal hij zich er doorheen weten te slaan? Lezers die vroeger als kind griezelboeken lazen en nu graag fantasy werelden ontdekken met een duister randje kunnen zeker eens overwegen om Abdij van de nacht op hun verlanglijstje te zetten.  

Wat doe jij als het leven van je familie gevaar loopt? Een rovende sekte teistert de dorpen. Om zijn familie van de dood te behoeden, sluit Dago zich bij de sekte aan. Hij wordt geacht zijn leven te wijden aan hun dubieuze geloof: het Lupus Religio. Jarenlang groeit hij op bij de Lupus monniken. Hun leven staat in het teken van het dienen van de Wolvengod. Dago slaat zich tien jaar lang door de ontberingen van het klooster en hij is regelmatig het mikpunt van pesterijen. Zijn geloof in de Wolvengod is onzeker en dagelijks verlangt hij terug naar zijn familie. Dan breekt de dag aan dat hij mee moet op jacht. Tijdens deze nacht neemt Dago’s leven een andere wending en staat zijn wereld op zijn kop. Een duistere reis vangt aan, maar weet hij zich hier ook doorheen te slaan? Abdij van de nacht is een Young Adult Fantasy verhaal dat zich afspeelt in een middeleeuwse wereld waar religie en armoede overheersen. In het verhaal spelen thema’s als vriendschap, onzekerheid, zelfvertrouwen en acceptatie een grote rol.
Abdij van de nacht is in iedere (online) boekwinkel te koop.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Even voorstellen: Ellis van Zijll

Abdij van de nacht - Ellis van Zijll Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners