Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Even voorstellen: Ronald van Assen

Op 25 januari lanceren tien auteurs tegelijkertijd hun boek. Dit doen ze op het schrijfevent BOEK10, georganiseerd door Godijn Publishing. Mijn fairytale fantasy Het goud van de Gelaarsde Kat is tijdens een eerder BOEK10-event gelanceerd. In deze serie blogs ontmoeten we (een aantal van) de nieuwe BOEK10-auteurs. Deze keer: Ronald van Assen, auteur van De acht poorten en Een boodschap uit het verleden. Deze twee boeken zijn de eerste delen van de Ron en Geertje trilogie. ronald-van-assen-profiel-foto.jpg?w=346&h=576Mijn naam is Ronald van Assen. Ik ben 48 jaar en schrijf sinds een jaar of vijf boeken. Ik heb inmiddels een, al zeg ik het zelf, indrukwekkend oeuvre op mijn naam staan. Veel van wat ik schrijf is afkomstig uit eigen ervaring. Ik probeer met mijn boeken en verhalen mensen aan het denken te zetten. Ben je op zoek naar een boek dat niet alleen vermakelijk is, maar ook diepgang heeft? Kijk dan op www.ronaldvanassen.nl

Een lesje geschiedenis
Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen. Wie van u is wel eens in Delft geweest? Even handen laten zien. Dat zijn er heel wat. Goed zo! Mooie stad, hè? Ik durf te zeggen dat het de mooiste stad van ons land is, maar ik ben bevooroordeeld. Nog eentje. Als ik aan u vraag welke schilder er tijdens de zeventiende eeuw in Delft woonde, wat is dan uw antwoord? Ik hoor heel wat keer Johannes Vermeer en zelfs een paar keer Pieter de Hooch. Ja, niet zo verwonderlijk. Die heeft het afgelopen jaar volop in de belangstelling gestaan in Delft. Weet u er nog eentje? Wat zegt u? Heel goed, Jan Steen. Die woonde ook in Delft. Weet u dan ook wat zijn beroep was? Schilder, zegt u. Nee, dat zou u denken. Wij kennen hem van zijn schilderijen, maar eigenlijk was dat maar bijzaak. Hij had een herberg aan de Oude Delft. En weet u dan wellicht ook wie er een winkel in lappen en naaibenodigdheden had in Delft? Niemand? Ik zal het verklappen. Dat was Antoni van Leeuwenhoek. Dat had u niet gedacht, nietwaar? De grote uitvinder van de microscoop had een winkel in fournituren. Als u mijn boeken De acht poorten en Een boodschap uit het verleden had gelezen, had u bovenstaande vragen zonder probleem kunnen beantwoorden. Sterker nog, u had nog veel meer geweten over de geschiedenis van Delft. Zijn het dan saaie geschiedenisboeken? Nee! Het zijn spannende avonturenromans die zich gedeeltelijk afspelen in de zeventiende eeuw en gedeeltelijk in het heden. Het is het liefdesverhaal over Ron en Geertje, maar gaandeweg het lezen leert u vanzelf spelenderwijs van alles over Delft. Aan het eind van ieder deel zijn drie wandelroutes opgenomen die u langs plekken uit het verhaal voert. Kortom, het zijn spannende avonturenverhalen die het lezen meer dan waard zijn, ook als je niet uit Delft komt.

Volgende week maken we nader kennis met De acht poorten en Een boodschap uit het verleden. Beide boeken zijn vanaf 25 januari overal te koop.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Even voorstellen: Ronald van Assen

De acht poorten - Ronald van Assen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken