Blogpost: Sylvia

Fantasy intervieuw Marissa Meyer

Om kans te mogen maken op een fantastisch pakket word er gevraagd om een blog te schrijven waarin je verteld welke fantasy- of sciencefictionauteur jij zou willen interviewen en welke 5 vragen volgens de journalistieke w's (wie, wat, waar, wanneer, waarom) je dan zou stellen? 

Wat een leuke opdracht! En wat een moeilijk! Er zijn verschillende auteurs die ik wel zou willen interviewen (geen idee of ik het echt zou durven als het ooit zo ver zou komen), maar nu eentje kiezen. Aangezien ik Rick Riordan en J.R.R. Tolkien al in een ander blogje voorbij heb zien komen en C.S. Lewis (groot fan van Narnia!) helaas niet meer geïnterviewd kan worden. Ga ik voor een auteur die nog niet zo super bekend is en vergeleken met zojuist genoemde pas komt kijken (haar eerste boek kwam in 2012 uit). Wie zou ik bedoelen? Ze schrijft over een wereld waarin sprookjes heel anders zijn dan we ze kennen, maar prachtig verwerkt en spannend! Ik heb het over Marissa Meyer en haar serie The Lunar Chronicles. Ik heb genoten van haar eerste boeken en kan niet wachten totdat we meer van haar kunnen lezen! Nu de vragen voor het interview (hoop dat het op deze manier de bedoeling is, aangezien het de eerste keer is dat ik een interview samenstel en ik ook nog een blognewbie ben). 

Wie
is/zijn of was/waren voor u de inspiratie voor de krachtige vrouwelijke hoofdpersonen? En ziet u ze (Cinder, Scarlett, Cress en andere personages) terug in de mensen om u heen of in onbekende die u tegenkomt op straat of ergens anders? 
Wat
was voor u de inspiratie om futuristische elementen toe te voegen aan het verhaal? Zoals cyborgs, genetisch gemanipuleerde mensen en de glimmer? 
Waar
zou u het liefst willen wonen als u in de wereld van The Lunar Chronicles zou leven? Lunar of Aarde (welk deel)? Waarom? En wie zou u dan willen zijn, een gewoon mens, deels cyborg of iemand met Glimmer? 
Wanneer
wist u dat u wilde schrijven? En dan niet uw werk als book editor, maar als auteur onder uw eigen naam. Met de onzekerheid over wat de wereld (de mensen) van uw verhalen zou(den) vinden zodra iedereen de kans krijgt ze te mogen lezen. 
Waarom
hebt u voor de sprookjes Cinderella (Assepoester), Little Red Ridinghood (Roodkapje), Rapunzel en Snow White (Sneeuwwitje) gekozen? En niet voor andere sprookjes? Zoals bijvoorbeeld, Sleeping Beauty (Doornroosje) of Beauty and the Beast (Belle en het beest)? 

PS. Ik wilde eerst ook nog de vraag stellen over een volgend project, maar ik vond net (op internet) dat er dit najaar al het eerste deel genaamd Heartless van haar nieuwe duoloog gebaseerd op de Queen of Hearts uit Alice in Wonderland uitkomt! Dan alleen nog wachten op de Nederlandse vertaling.

Reacties op: Fantasy intervieuw Marissa Meyer

Gesponsorde boeken