Blogpost: Saskia Jacobs-Labree

FANTASY, SF AND HORROR : I lOVE IT TO DEATH!!!! (and after death)

Oh jawel. Helemaal verslingerd aan sf, fantasy en horror. Ja dat ben ik. Ik verslind alles wat er mee te maken heeft. En natuurlijk kijk ik ook alle mogelijke dvd's op dit gebied. Zo heb ik vorige week nog Daywatch gezien. De Russische horrorfilm naar het tweede deel van Sergeij Lukyanenko. Natuurlijk is heb ik eerst alle drie de boeken gelezen. Helaas is de rest niet meer vertaald. De boeken van Lukyanenko zijn enigszins obscuur en heerlijk surrealistisch. De magie is niet de ouderwetse van Tolkien, Hobb  Feist en dergelijke maar lijkt meer op cyberpunk.
Ook vind ik niets zaliger dan techniek die met ons op de loop gaat zoals de cyberspace boeken van William Gibson. Ik ben dan ook blij met de herleving van de sciencefiction in Nederland. Er worden weer sf-boeken vertaald. Ik heb inmiddels al een hele stapel gekocht die ik nu al wil lezen. Het leuke is ook dat er tegenwoordig zoveel cross-over is tussen de klassieke fantasy, science fiction, horror en techno-thrillers. Het biedt een hoop  nieuwe werelden en dat vind ik nu juist leuk. Ik ben op 10 jarige leeftijd begonnen met de euro 5 en alle boeken van Jules Verne. Toen ik 12 was las ik Larry Niven en toen ik 14 was begon ik aan de Foundation Trilogy van Asimov. Echte fantasy zoals die van Tolkien kende ik toen nog niet. Die was in onze bieb niet beschikbaar. Wel was Tanith Lee aanwezig en Ursulale Guin. Die heb ik dan ook veelvuldig gelezen. Wist je dat Tanith Lee ook komische sprookjes heeft geschreven? Toen ik 18 was verhuisde naar een universiteitsstad en ontdekte ik in de plaatselijke bibliotheek David Eddings. Ik heb al zijn boeken meermalen gelezen. Zeker 10 keer. Toen ik eenmaal werk had heb ik ze allemaal gekocht en ik heb ze nog steeds. Ik zou ze best nog wel eens willen lezen maar helaas komen er zoveel boeken op dit gebied uit dat ik druk ben die te lezen. Zoals de nieuwe van Richard Schwartz, de roos van Illian. Na David Eddings heb ik Terry Brooks ontdekt met Shannara en daarna Feist; toen alleen nog in het Engels. Ik kon helemaal wegdromen op mijn studentenkamertje met Puc of met Belgarion. Een pot thee erbij en ik was helemaal gelukkig. Mijn liefde is gebleven en mijn huis is steeds voller geworden met fantasy, young adult en horror. Terry Goodkind begon met de Wetten van de magie en de jonge Woudloper Richard veroverde mijn hart. Om het helaas na deel 3 weer te doen verliezen. Charlaine Harris was mijn favoriet al voordat de serie begon en voordat er Nederlandse vertalingen verschenen. De absolute topper vind ik nog altijd Robin Hobb met de Boeken van de zieners. En alle vervolgen erop. En na Harry Potter is het aandeel film en series niet te stuiten geweest. Orphan Black, True Blood, Game of Thrones, The Originals, Once upon a time, Grimm, Supernatural, The walking dead etc. Ik heb ze allemaal gezien en nog veel meer. Hoezo eten? Als ik maar gevoed wordt door fantasy horror en SF!

https://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/vrijdagvraag-hebben-of-niet

https://www.hebban.nl/recensies/saskia-over-tien-jaar-gevangen

https://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/vrijdagvraag-doe-een-wens

https://www.hebban.nl/fantasy/artikelen/vrijdagvraag-kan-een-verhaal-zonder-plot-thema-en-moraal

https://www.hebban.nl/recensies/saskia-over-percepliquis?share=1Reacties op: FANTASY, SF AND HORROR : I lOVE IT TO DEATH!!!! (and after death)

Gesponsorde boeken