Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Fantasy, waar houden jullie van?

Mijn eerste boek is een bundel korte verhalen op de grens van feiten en fictie. Mijn tweede boek is een roman in de categorie chicklit/new adult. En het boek waaraan ik nu schrijf, valt in de rubriek fantasy. Maar ja, je hebt fantasy en fantasy. Het genre komt in allerlei vormen en soorten. Zoveel smaken, zoveel zinnen. Gelukkig maar, want saaie eenheidsworst, daar doen we niet aan ;).
Toen ik begon met het schrijven van dit verhaal, kondigde ik al aan dat het geen high fantasy zou worden. Geen Orks en Elfen, geen epische veldslagen, geen pratende fabeldieren en geen magie. Niet dat ik daar niet van houd, verre van! Lord of the Rings is absoluut een eehhhhh lieveling. Yes, my precious :). Als lezer smul ik wel van dit soort werk. Als schrijver daarentegen staat high fantasy nogal ver van me af. Het is niet het genre dat heel makkelijk uit mijn pen vloeit. Ik voel me als verteller meer op mijn gemak bij low fantasy.
En wat mag je dan wel van me verwachten? Nou, om te beginnen volop actie, geheimen en intriges. Liefde, haat, nijd en verwrongen gezinsrelaties, daar weet ik wel raad mee. Ook besteed ik veel aandacht aan allerlei culturele, religieuze en historische achtergronden. Erotiek en humor doen ook volop mee, evenals een stukje girlpower. Mijn hoofdpersoon is tenslotte een vrouw. En vooruit dan, voor de verstokte liefhebbers heb ik ook nog een paar fabeldieren en een snufje sci-fi in de aanbieding.
Zelf ben ik er al met al behoorlijk tevreden over. Maar ja, als schrijver van dit verhaal is dat natuurlijk zwaar van het niveau "wij van WC-eend..." Daarom mijn vraag aan jullie: hoe vinden jullie dit klinken? En van wat voort soort fantasy houden jullie eigenlijk? 

Reacties op: Fantasy, waar houden jullie van?

Gesponsorde boeken