Blogpost: WilmaHM80

Februari

Een nieuwe leesmaand! Vorige maand ging ik wel erg voorspoedig. Ben benieuwd hoe het de komende 28 dagen gaat. Ik smokkel één dagje, want op 31 januari begin ik in het vierde deel van de Zeven Zussen serie, ‘Parel’ (Lucinda Riley). Ook al hebben deze boeken rond de 600 pagina’s, dat is niet iets waar ik tegenop zie. Wat een heerlijk verhaal over dochter CeCe. Je wordt meegenomen naar Australië en Engeland en dit deel leest ook heerlijk weg. Het derde deel blijft tot nog toe mijn favoriet, maar dit is een hele goede tweede. De eerste dagen schiet ik niet heel erg op. Ben gevangen door een serie op Netflix. Na een dag of 6 heb ik ongeveer 100 pagina’s gelezen. Maar dan ben ik een dag thuis bij mijn zieke dochter en daarna ook zelf nog een paar dagen ziek in bed. Dit betekent: lezen en nog eens lezen. En als je eenmaal gaat in dit boek, dan wil je ook door. Met het gevolg dat ik het boek aan het eind van de eerste februari-week uit heb.
Voor deze maand staat op de challenge-checklist van de Hebban-site: lees een populair leesclubboek. Deze vraag heb ik in januari al gezien en heb de site doorgespit. Ik kom al vaker een boek tegen dat mijn aandacht trekt en koop het e-book alvast. De ochtend (nacht eigenlijk) dat ik Parel uitlees, ga ik direct door in ‘Onder de sterren van Montpellier’ (Marina Folkers). Het is zaterdag en ik heb deze ochtend geen directe verplichtingen. Begin van de middag is het boek dan ook uit. Wat een heerlijk romantisch verhaal. Ik voelde liefde, boosheid en verdriet. En ben benieuwd naar het mooie Montpellier in Frankrijk. Op de Facebook-pagina kwam toevallig een bericht over dit boek voorbij waar ik op reageerde en daar kwam ook weer een reactie van de schrijfster op. Ze is benieuwd naar mijn bevindingen. Na het lezen van het boek schrijf ik een recensie voor de Hebban-site en geef dit ook aan de schrijfster door. Erg leuk om zo je feedback te geven.
Het volgende boek (ook een e-book) heb ik van de schrijver per mail ontvangen naar aanleiding van een ander bericht op het boekenweb. ‘Kismet’ (Stefan Tetelepta). Je krijgt dit boek gratis per mail, met de belofte dat je na het lezen ook een recensie schrijft op de Hebban-site. Lijkt me geen probleem. Na het lezen van een korte beschrijving ben ik om en meld me direct aan. Ik begin vol verwachtingen aan dit boek want de recensies zijn goed. Het begint als een goed romantisch verhaal. Na enige tijd (ik kan niet teveel verklappen) beginnen de déjà vu’s en vind ik het boek erg langdradig en ongeloofwaardig. Het kost me moeite om te blijven lezen. Ik lees wel door maar het duurt dan nog twee weken om het boek uit te lezen. Het einde vind ik niet bevredigend genoeg en ben helaas niet enthousiast over dit boek. Zoals beloofd dien ik wel een recensie te schrijven op de site. Ik geef het boek maar 1 ster. Het valt mij op dat het boek van veel mensen meer sterren krijgt, maar ik moet eerlijk zijn. Mijn boek is het niet helaas.

Deze maand duurt nog maar 6 dagen, dus februari was minder productief qua lezen dan de vorige maand. Toevallig krijg ik vandaag een mail dat de leesestafette van de site begint. Deze was ik eigenlijk helemaal vergeten, dus dit is een leuke verrassing. Zeker als blijkt dat ik de eerste ben die een tip krijg. Ik word getipt om ‘Het Weerzien’ (Nicci Gerrard) te lezen. Een roman die zich afspeelt in Schotland, dus ik ben benieuwd. Binnen twee weken dien ik het boek te lezen en er een verhaaltje over te schrijven. Tevens wordt er van mij verwacht dat ik de volgende persoon van een tip voorzie. Hier kan ik nog even over nadenken. Vandaag krijg ik van mijn vader het betreffende e-book, dus ik kan van start. Het duurt even voordat ik echt in het verhaal zit. Het is een verhaal over iemand die dood gaat en zijn twee beste vrienden uit het verleden staan hem bij. Het is een tragisch verhaal over liefde en vriendschap maar erg langdradig. Het springt ook steeds heen en weer naar verschillende periodes en wordt soms per alinea vertelt door verschillende personen. Niet heel duidelijk. Het is dat ik het wel moet uitlezen vanwege de estafette, anders had ik het boek weggelegd. Het boek heeft 320 pagina’s en na ongeveer 200 pagina’s zit ik pas echt goed in het verhaal. Ik ben blij dat het uit is. Ik geef mijn bevindingen op de site en tip de volgende uit de estafette om ‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ te gaan lezen.Het is inmiddels 3 maart, dus op voor een nieuwe leesmaand.

Reacties op: Februari

Gesponsorde boeken