Blogpost: Birgit_1989

Februari 2019| Petit mois, petites lectures

Een viertal jaar geleden organiseerde Audrey van het Booktube kanaal Le souffle des mots voor het eerst de challenge petit mois, petites lectures. Aangezien februari maar 28 dagen telt, is er ook minder tijd om te lezen in februari. En daarom is het de bedoeling om dunne boeken te lezen die in verhouding zijn met de maand februari en dit jaar heb ik leek het me leuk om hieraan eens mee te doen. Vorig jaar had ik iets gelijkaardigs al gedaan in juni, toen ik voor mezelf een dunneboekenmaand organiseerde om zo wat sneller door mijn boeken te gaan. Nu ik deze challenge gevonden heb, leek het me leuk om die challenge in februari eens mee te doen, want ik heb eigenlijk nog geen enkel boek uitgelezen momenteel en met deze challenge wil ik mezelf weer wat een duwtje in de rug geven om wat meer te lezen.

Ik heb reeds een aantal boeken geselecteerd die voor deze challenge kunnen tellen en die ik ook graag zou in passen in mijn Reading Around The World Challenge, dus ik zal hieronder de boeken vermelden met het land van oorsprong en het aantal pagina’s die de boeken tellen. Voor deze maand zie ik wel waar ik geraak, maar ik wil gewoon even dat het wat vooruit gaat, omdat ik in januari quasi niets gelezen heb, wat ik jammer vind. Maar door omstandigheden was het onmogelijk mij lang te concentreren op het lezen. De boeken die ik selecteerde, zijn de volgende:
1. De baanbreker van Henning Mankell (Zweden, 224 p.)
2. De alchemist van Paulo Coelho (Brazilië, 192 p.)
3. De lange droogte van Cynan Jones (Verenigd Koninkrijk, 135 p.)
4. Buiten de orde van Tomas Espedal (Noorwegen, 160 p.)
5. Fair Play van Tove Jansson (Zweden, 128 p.)
6. Voor het eerst van Herman van Veen (Nederland, 224 p.)
7. Klem van Ish Ait Hamou (België, 112 p.)
8. Het feest van Dimitri Casteleyn (België, 224 p.)
9. De boekhandel van Penelope Fitzgerald (Verenigd Koninkrijk, 140 p.)
10. Home Fire van Kamila Shamsie (Pakistan, 264 p.)

Verder probeer ik ook iedere maand een speciaal boek te lezen, dit wil zeggen geen roman, maar bijvoorbeeld non-fictie of een essaybundel of een poëziebundel. Deze maand zal ik drie kleinere boekjes proberen te lezen, die passen binnen het kaderen van petit mois, petites lectures.
1. De kunst van fictie van James Salter (Verenigde Staten, 96 p.)
2. Allmensch. Van middelmaat tot meesterschap van Alicja Gescinska (Polen, 40 p.)
3. Er was eens van Johan Braeckman (België, 48 p.)

Ik hoop hiervan toch een aantal boeken zeker uit te lezen al naar gelang ik tijd heb en mijn hoofd er wat naar staat, want dat speelt ook een belangrijke rol zodat ik met mijn boekenrecensies van dit jaar kan beginnen, want dit jaar heb ik nog niet veel kunnen schrijven over boeken. Er zijn wel allerlei plannen, maar daar blijft het momenteel wat bij, dus vanaf februari zou ik zeker in actie willen schieten met het lezen en hopelijk lukt het wat. Jullie zullen het wel aan mijn blog merken wanneer het vooruit gaat eenmaal er recensies beginnen te verschijnen. Aan iedereen een toffe leesmaand toegewenst! 


Lees verder op mijn site

Reacties op: Februari 2019| Petit mois, petites lectures

Gesponsorde boeken