Blogpost: Kate

Gaan, of niet gaan?

Elk jaar is het hetzelfde liedje: gaan, of niet gaan. Nee, niet op vakantie. Of nou ja: niet echt. Wel naar het buitenland, naar de Frankfurther Buchmesse. 

Nu denk je misschien: heb jij dan iets geschreven, gepubliceerd, of zo? Boek gemist, dat je daar gaat promoten? Nee hoor, daar wordt ook nog hard over nagedacht.

Nee, ik ken een paar auteurs die daar zullen zijn en altijd wel wat nieuws hebben te vertellen, te promoten, te verkopen. Wellicht dat ik wat mensen zou kunnen polsen: copy nodig? Echt: ik zou het circus gewoon eens willen meemaken. Dus elk jaar het zelfde liedje: ga ik nu eindelijk? Wordt het dan één dag, of langer? Wat kosten de tickets nu - want dit event i natuurlijk niet gratis.

De meerdaagse happening start dit jaar 16 oktober. Het is een feest voor uitgevers en auteurs; zeggen die. Ook gewone mensen kunnen er heen. Of moeten we zeggen "boekenwurmen" die bloggen?

Zoals de Frankfurter Buchmesse het zelf adverteert: "Met meer dan 7.300 exposanten uit 102 landen, ongeveer 286.000 bezoekers, meer dan 4.000 evenementen en ongeveer 10.000 geaccrediteerde journalisten en bloggers, is de Frankfurter Buchmesse de grootste vakbeurs voor internationale publicaties. Het is ook een brancheoverkoepelende ontmoetingsplaats voor spelers uit het onderwijs, de filmindustrie, games, wetenschap en meer."

Maar ja, elk jaar vergeet ik prompt eind oktober het hele gedoe tot na de zomer. Begin september ontvang ik dan een mail. Dan schiet ik in de versnelling, pak de agenda er bij.

Natuurlijk heb ik dan al allerlei andere dingen gepland, bedenk dat de betaalbare hotels wel weer volgeboekt zullen zijn en vraag me weer af, of ik eigenlijk wel zin heb in die massa rond te sjouwen. Als ik ga, welke stands bezoek ik dan? Welke events zijn er en wat lijkt mij leuk?

Dan volgt het wikken, het wegen, het dubben ... Nee: ook dit jaar ben ik er tussen 16 oktober en 20 oktober niet bij.

Staat tegenover, dat m'n agenda bom-vol is met andere leuke events. Bovendien heb ik zo'n stapel boeken te lezen, dat ik moeite krijg die weg te werken. Dat laatste excuus is natuurlijk helemaal te wijten aan Hebban en al die leuke lezers die briljante boeken aanbevelen. 
 
Dus nee: geen spijt dat ik de knoop heb doorgehakt en er ook dit jaar niet bij ben. Volgend jaar beter opletten en tijdig nadenken (beloof ik mezelf elk jaar). Of wordt het in plaats van Frankfurt wellicht de London mess? Zeg nu zelf: zou leuk zijn die mee te maken als geacreditteerd blogger.

Mits natuurlijk die Brexit niet door gaat. Ga geen visum aanvragen voor die mafkezen aan de andere kant van het kanaal. Denk ik. En jij?

Reacties op: Gaan, of niet gaan?

Gesponsorde boeken