Pen Stewart Auteur

Blogpost: Pen Stewart

Gala van het Fantastische boek in Amsterdam en de Harland Awards

Afgelopen weekeinde had ik een superleuke tijd in Amsterdam. Aangezien ik uit België kom, was ik er al sinds vrijdag en vertrok ik pas op zondag, wat me ruimschoots tijd gaf om de Amserdamse sfeer op te snuiven. Maar uiteindelijk was ik er natuurlijk en vooral voor de uitreiking van de Harland Awards. 's Middags hadden we een gevarieerd middagprogramma, en natuurlijk kun je op zo'n dag nooit allles doen wat je zou willen doen, wegens te veel aanbod.
Tussen middag- en avondprogramma door snelde ik heen en terug naar het hotel om in andere kleren te springen, en toen mochten we over de rode loper. Zoals gewoonte had ik veel te veel last van zenuwen. Van een gepubliceerde roman is er (momenteel ;) ) nog geen sprake, dus voor dat onderdeel van de avond hoefde ik alvast geen zenuwen meer te hebben. De uitreiking van de Harland Award voor het korte verhaal, was wel slopend. Hoe verder de opsomming van de short-list vorderde, hoe meer de moed me in de schoenen zakte, want hoe kleiner de kans dat je er nog bij kunt zijn. Deze keer was dat echter helemaal ongegrond. Ik ben hoger geeïndigd dan ooit tevoren.
Mijn verhaal "PsychoTorica" werd achtste, en dat met tweehonderd deelnemende verhalen! Heel eerlijk: mijn avond kon vanaf dan niet meer stuk. Na de leuke uitreiking, proffesioneel gedaan door Thomas Olde Heuvelt en Iris Compiet, konden we lekker verbroederen en verzusteren. Ik kon zelfs nog even met Jeff Vandermeer spreken, en mocht complimenten in ontvangst nemen vanonder anderen Cocky Van Dijk ( "Dit verhaal was  mijn favoriet, stond op de eerste plek bij mij!"), Thomas Olde Heuvelt en nog vele anderen. 
Nu ga ik eerst bekijken wat ik met het verhaal ga doen. Dat er waarschijnlijk een vertaling komt, is al zo goed als zeker, alleen nog uitzoeken wie dat kan doen. En dan, dan gaan we aan de slag :) Opnieuw. 

Reacties op: Gala van het Fantastische boek in Amsterdam en de Harland Awards

Gesponsorde boeken