Blogpost: Suzanna E. Leonard

Gaten stoppen

b9e0d87644696acdfd993598e8c3e36b.jpgWe zijn ongeveer twee maanden na mijn eerste blogpost en dit is de stand van zaken: er is een plot, hoera! En de eerste hoofdstukken zijn af, dubbel hoera! De plot zit echter nog vol gaten en ongerijmdheden en ik kan me niet van de indruk ontdoen dat wat er neergepend is er helemaal niet uitziet zoals ik zou willen.
Gelukkig is daar het internet, bron van inspiratie waarop een hoop ervaren rotten, die mijn eindeloze bewondering verdienen, hun visie op schrijven met de wereld willen delen. Ik onthoud: de eerste versie schrijf je voor jezelf. Je vertelt bij wijze van spreken het verhaal eerst een keer aan jezelf. Daar moet ik mezelf constant aan herinneren. Deze versie moet niet perfect zijn. Vervolgens moet je beginnen schrappen en herschrijven. Aan die stap zijn we nog niet toe. Komt wel, over een poos.
Eerst moet er echter tijd gemaakt worden om verder te schrijven, te puzzelen, met personages te spelen, tijd en ruimte te manipuleren en de eerder genoemde gaten te stoppen. Vakantie, daar ben ik aan toe. (Even geen lesopdracht, even geen andere activiteiten.) Een paar weken rust, een paar weken om boeken te lezen en om de rest van mijn verhaal aan het papier toe te vertrouwen. Zomer, ik ben er klaar voor!

Reacties op: Gaten stoppen

Gesponsorde boeken