Blogpost: BookloverSaphira

GEBROKEN GEHEUGEN EEN VERRASSEND VERHAAL.

**************************************RECENSIE************************************ 


Ik heb het spannende boek 'Gebroken Geheugen' van J. Sharpe gelezen. Dit was weer een heerlijk boek. Ik zal jullie eerste even voorstellen aan de schrijver. 

J SHARPE


29695047_1639793552772912_5430955763747178882_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=v1%3AAeHonyO8TLNLEf1dJd5xDUf4AtLFibJGYCfkk9FeCaaooN5Nt2Ni2R0C09mRhXOtAjsEUT9zYgpq5DA1_-75p694Tyx2iEZ6mVhghnw8H2mqcw&oh=7a8216fc52adbada28f0c9b88870b9cb&oe=5B566FFA


J. Sharpe – pseudoniem van Joris van Leeuwen(1986) – heeft verschillende mysterieuze thrillers, fantasyboeken en korte spannende (horror, fantasy en magisch realistische) verhalen geschreven.
Zijn werk wordt regelmatig vergeleken met de werken van auteurs zoals o.a Stephen King, Dean Koontz en Peter Straub.
Hij begon met schrijven toen hij acht jaar was. Hij woonde twee jaar op het Portugese eiland Madeira en was een fanatieke lezer. Al snel was hij echter door zijn Nederlandse leesvoer heen en besloot hij zelf te gaan schrijven
Naast schrijven is Joris jarenlang banketbakker geweest en heeft hij in binnen- en buitenland voor verschillende bakkerijen gewerkt. Momenteel is hij, naast schrijver, tevens rijinstructeur, gitaarleraar en muzikant.
Hij staat erom bekend verschillende genres met elkaar te mixen. Zijn thrillers bevatten bijvoorbeeld vaak horror, sci-fi of fantasy elementen en andersom.
In 2011 was hij jurylid voor The Pure Thrillers Award.Sinds 2014 is J.Sharpe onderdeel van het GNM (Genootschap van Nederlandstalige misdaadauteurs).Zijn boek Gebroken geheugen was genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs 2016, voor het beste boek van dat jaar.

********************************************************************************* 

GEBROKEN GEHEUGEN 

wp-1469278059453.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

Aanvankelijk negeer ik de uitleg, want de mensen die het ons vertellen zijn gestoord, net als de wereld om ons heen. Maar ik kan geen andere verklaring vinden. Zijn we dan echt dood? Ik bedoel, er is hier verdomme niets! We zitten gevangen in een bizar donker stadje. En dan heb ik het nog niet eens over de dingen die ik heb gezien...Nadat Tim Hall is vrijgelaten uit de gevangenis, besluit hij na jaren zijn vader weer op te zoeken, maar het bezoek loopt niet goed af. Wanneer Tim een vlucht terug naar huis pakt, zit hij nog meer dan anders vol met woede en verdriet. Toch valt hij in een rusteloze slaap. Als hij wakker wordt merkt hij dat het vliegtuig aan de grond staat. Alle lichten zijn uit, buiten is het donker en het toestel is, op een negenjarig meisje na, compleet verlaten. Het meest bizarre is echter dat hij gevangen lijkt te zitten in een ander lichaam, dat van een blanke. Als hij samen met het meisje uiteindelijk in een vrijwel verlaten en donker stadje terechtkomt wordt hen verteld dat dit het Hiernamaals is en dat ze dood zijn.Is dat zo? Is alles wat er gebeurt een straf voor de zonden uit zijn verleden? Is dit een surrealistisch vagevuur... of een duivels plan?

PRIJS VAN HET BOEK € 18,95 


********************************************************************************** 

MENING

Mijn eerste indruk van het boek. Zou ik dit boek oppakken in de winkel? Ja gelijk. Het boek heeft een mooie cover, wat goed past bij de titel van het boek. De beschrijving had van mij iets korter gemogen, ik denk dat het boek dan wat mysterieuzer zou overkomen. Verder heeft het boek een mooie hoeveelheid van 316 bladzijden. Dit past goed bij de prijs van het boek. 

Toen ik het boek ging lezen had ik een klein beetje moeite om in het verhaal te komen. Dit kwam omdat het verhaal een beetje verwarrend begon. Eenmaal verder in het verhaal kreeg alles een plekje en ik kon mij goed in het verhaal verplaatsen. De karakters in het verhaal zijn duidelijk beschreven en dat gaf een goed inlevingsvermogen. De  schrijver heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor het boek fijn en vlot weg leest. Het verhaal bevat een leuke dosis spanning en mysterie en zit goed in elkaar. Sommige stukken in het verhaal kwamen mij bekend voor uit films, maar vond dit niet hinderlijk. Het einde was verrassend een oooo moment.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Ik ben erg benieuwd naar meer werk van deze schrijver.Ik zou dit boek zeker aanraden aan de thriller en sf liefhebbers. 

STERREN 

Ik geef dit boek ☆☆☆☆ 

BOOKLOVERSAPHIRA


Lees verder op mijn site

Reacties op: GEBROKEN GEHEUGEN EEN VERRASSEND VERHAAL.

Gesponsorde boeken