Martijn (Hebban Crew) Hebban Crew

Blogpost: Martijn (Hebban Crew)

Gedachten over The best Horror from Fantasy Tales

4c1fdd33119930877812bf68436feb22.jpgVoor mijn Engelstalige Reading Challenge en voor een schrijfproject waar ik hard mee bezig ben, heb ik The best Horror from Fantasy Tales gelezen. Het is een bundel met horrorverhalen uit het tijdschrift Fantasy Tales.

Het openingsverhaal van Clive Barker (The Forbidden) vond ik heel aardig, de meeste andere verhalen vond ik niet sterk. Ik heb wel wat horror gelezen - een aantal Kings, Weefwereld en Imagica van Barker en nog wat losse boeken - maar niet veel korte verhalen.

Wat me opviel bij de meeste van deze verhalen was dat ze emotioneel en psychologisch nogal vlak zijn. Dat lijkt in deze bundel bijna kenmerkend voor dit genre. Nog iets wat me opviel aan de verhalen: ik vond ze vooral niet eng of afschuwwekkend. En dat is een nog groter probleem, want dat zijn juist de twee elementen die horror tot horror maken.

Ik wil nog wat meer horrorverhalen lezen (dus geen romans, maar korte - liefst onder de 10.000 woorden - verhalen) die echt goed zijn, waar je echt angstig van wordt, die traumatiseren, die je laten kokhalzen... Wie heeft tips?

Reacties op: Gedachten over The best Horror from Fantasy Tales

Gesponsorde boeken