Blogpost: Liefde voor lezen

Gelezen in april

The Harry Potter marathon begins... Eind vorige maand heb ik het eerste deel van de Harry Potter serie in het Engelse herlezen. Het lezen in het Engels beviel mij goed en ik genoot echt weer van het verhaal. Zo erg dat ik de overige zes delen van de serie ook gekocht heb. Uiterraad in het Engels, ik ben enthousiast begonnen aan mijn Harry Potter marathon. Deze maand heb ik deel twee en drie gelezen en ben ik begonnen in deel vier. Ik ben nu over de helft van deel vier, dus een recensie daarvan lees je in mei. 

6dfceb65cd2c01306166ca1479225dfe.jpgJ.K. Rowlin - Harry Potter and the chamber of secrets (deel 2) 
Na een verschikkelijke zomervakantie keert Harry Potter weer terug naar Zweinstein voor zijn tweede jaar. In het tweede jaar gebeuren er vreemde dingen, Harry Potter hoort stemmen die niemand anders hoort en er worden leeringen aangevallen. Door ongelukkige omstandigheden wordt Harry Potter hiervan verdacht. Samen met zijn vrienden ron en Hermelien gaat hij het mysterie ontravelen. 

Ik moet eerlijk toegeven dat dit deel mij tegen viel. Wederom lees je over de lessen die Harry volgt en de dingen die hij doet. Dit lees je ook in het eerste deel, wel gebeurd er hier en daar wat vreemds maar pas over de helft van het boek wordt het pas echt spannend. Het verhaal komt voor mij gewoon wat te traag op gang en lijkt voor een groot deel te veel op het eerste deel. 

d2b932734cce88670d9a4fb6491034f2.jpgJ.K. Rowling - Harry Potter and the prisoner of Azkaban (deel 3) 
Na een aanvaring met zijn tante komt Harry Potter op straat te staan, gelukkig wordt hij opgepikt door de nachtbus en komt hij in de weg is weg terecht. Helaas voor Harry Potter is dit niet het enige wat hem te wachten staat dit derde school jaar. Al snel krijgt Harry Potter te horen dat de top crimineel Sirus Black achter hem aan zit. 

Dit deel is tot nu toe mijn favoriet. Vanf het begin is het boek al spannend. Ten eerste komt Harry  op straat te staan en daarna merk je dat er veel meer aan de hand is. Je weet dat er iets niet klopt, maar wat weet je niet. Al snel kom je er achter er iemand achter Harry aan zit en dat maakt het spannend. Het verhaal heeft ook een aantal onverwachte wendingen. 


Reacties op: Gelezen in april

Gesponsorde boeken