Laurie Hebban Team

Blogpost: Laurie

Gelezen in | augustus

Het is alweer september, het wordt alweer eerder donker en later licht. De zomer loopt nu toch echt op zijn einde. In augustus heb ik minder kunnen lezen dan in juli, want ik had immers geen vakantie meer. Daarnaast heb ik weer Netflix en Glee is heel verslavend. Maar wat heb ik in augustus gelezen?

- Zomer in het duincafé van Debbie Johnson. Dit is een heerlijke feelgood roman die me verraste. Ik was bang voor een echte zomer chicklit, maar ik kreeg personages met diepere lagen. Het boek leest heerlijk weg en ik ben benieuwd naar de rest van deze serie. Dit boek kreeg van mij 4 sterren.
- A curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer. Ik had hele hoge verwachtingen van dit boek, maar ik vond het niets. Helaas krijgt dit boek 2 sterren.
- Door jou ben ik mij van Hinke van Abbema. Ik mocht op Hebban deze leesclub coördineren en dit boek trok me behoorlijk uit mijn comfort zone. Religie speelt een hele belangrijke rol en meestal lees ik geen boeken waarin het christendom en de kerk zo’n belangrijke rol spelen. Dit boek las verrassend prettig en het verhaal is ook belangrijk voor jongeren in deze doelgroep. Dit boek kreeg van mij 3,5 sterren.
- Snow like ashes van Sara Raasch. Dit boek las ik voor een leesclub en ik was er nogal huiverig voor. Ondanks dat het verhaal niet heel origineel is vond ik het wel leuk om te lezen en ga ik de rest van de serie ook wel oppakken. Dit boek gaf ik 3,5 sterren.
- Spin the dawn van Elizabeth Lim. Ook voor dit boek was ik een beetje huiverig. Er hangt een grote hype om dit boek en de laatste tijd had ik nogal wat pech met gehypte boeken, waaronder A curse so dark and lonely. Dit boek beviel me gelukkig een stuk beter en het leest ook makkelijk weg. Ik gaf het 4 sterren.
- Steeds verder weg van Helena Fox. Ook van dit boek had ik hoge verwachtingen. Ik las louter jubelrecensies uit het buitenland, dus die hoge verwachtingen waren ook niet zo gek. Helaas viel dit boek mij ontzettend tegen. Heel vervelend, zeker omdat het een recensie exemplaar was. Ik gaf het 2,5 sterren.
- Eén Waarheid van Nadine Swagerman. Eindelijk pakte ik dit boek op, maar ook hier had ik meer van verwacht. Aan het eind van het verhaal bleef ik met onbeantwoorde vragen zitten en dat is jammer. 3,5 sterren dus.
- Mijn leven na jou van Katherine Center. Ik was een beetje bang dat dit boek te veel op Voor jou van Jojo Moyes zou lijken, maar gelukkig viel dat heel erg mee. Ik las dit boek binnen een paar dagen uit en geef het 4 sterren.
- These rebel waves van Sara Raasch. Ik moest heel, heel, heel erg wennen aan dit boek. Het was heel traag, maar aan het eind kreeg ik het idee dat er eindelijk iets stond te gebeuren. Ik heb wel het vermoeden dat de vervolgdelen meer actie zullen bevatten, dus ik ben daar wel benieuwd naar. Dit deel kreeg in ieder geval 3 sterren.
- Shattered van Teri Terry. Deze serie is wel de verrassing van 2019 en het laatste deel krijgt net als de rest 5 sterren.
- Laura H. van Thomas Rueb. Ondanks dat dit een behoorlijk dik boek is, voelt het absoluut niet zo. Wat ik wel apart vond om te lezen is dat het hele verhaal dus in de Nederlandse plaatsen waar ik regelmatig kom (Zoetermeer en Leidschendam) afspeelt. 4 sterren.
- The Kingdom van Jess Rothenberg. Het boek vond ik leuk, maar ik had hier meer van verwacht. Hierdoor gaf ik het 3,5 sterren.
- We doen wat we kunnen van Lykele Muus. Hier kan ik nog niet veel over vertellen, maar in ieder geval 3 sterren.
- De Zwendelprins van Rima Orie. Helaas heeft dit boek mijn hele hoge verwachtingen niet waar kunnen maken en krijgt het 3,5 sterren.
- De witte kamer van Samantha Stroombergen. Deze thriller liet me niet op het puntje van mijn stoel zitten, ik vond het zelfs wat vlak. Ik gaf dit boek 3 sterren.
- Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Dit was een reread voor een project op Hebban en ik zat vast op dezelfde plekken waar ik de eerste keer vast zat. Ik gaf het deze keer 3,5 sterren, want het heeft me minder omver geblazen dan in 2017, toen kreeg dit boek 4 sterren.
- The Poppy War van R. F. Kuang. Ik ga dit boek niet recenseren, want ik weet nu al niet echt meer waar het over gaat. Dit boek was dik en het voelde ook echt dik. Ik gaf het 3 sterren, ook al verwachtte ik er meer te zullen geven.

Tot zo ver mijn leesmaand augustus. Wat voor moois heb jij deze maand gelezen?

Reacties op: Gelezen in | augustus

Gesponsorde boeken