Blogpost: Birgit_1989

Gelezen in augustus 2018

Mijn leesmaand in augustus ging snel van start en al snel las ik De Weense sigarenboer van Robert Seethaler en Kortsluiting in mijn hoofd van Brenda Froyen uit. Daarna heb ik een verlengd weekend genomen met woensdag 15 augustus en sindsdien is het lezen wat gestagneerd. Ik heb wel nog twee andere boeken kunnen uitlezen, namelijk Een onberispelijke man van Jane Gardam en Introvert van Marti Olsen Laney. Al bij al was het wel een geslaagde leesmaand, want de boeken die ik las vond ik over het algemeen wel goed. Ik hoop vanaf september weer wat meer te kunnen lezen en wat meer in een leesflow te geraken.

374529b994cdbf0085ce179c439c0ac7.jpg

Hieronder volgt een kleine evaluatie van mijn ervaringen met de boeken die ik gelezen heb:

De Weense sigarenboer van Robert Seethaler **** - een interessant roman dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich af op de achtergrond van die oorlog en er gebeurt een serie aan evenementen die daaraan gelinkt zijn. Maar daarnaast is het ook een verhaal over liefde en het zoeken naar liefde, het runnen van een sigarenwinkel en alles dat erbij komt kijken.

Kortsluiting in mijn hoofd van Brenda Froyen *** - Brenda Froyen kreeg een postpartum psychose na de geboorte van haar derde kindje. Ze onderzoekt een fraudezaak op de school waar ze werkt en is ervan overtuigd dat alles gelinkt is aan een groot complot tegen haar. Het boek is met momenten lachwekkend, maar ook heel realistisch en confronterend, want een psychose is iets dat iedereen kan overkomen.

Een onberispelijke man van Jane Gardam *** - Edward Feathers, beter bekend als Old Filth, is een vooraanstaand advocaat. Hij was een bekend advocaat in China, maar ook in Engeland. Zijn vrouw Betty overlijdt en Edward kan dit zeer moeilijk verwerken. Hij raakt in de war en onderneemt allerlei tochten doorheen Engeland naar familie die hij in tijden niet meer gezien heeft. Ook zijn tegenstander, Terence Veneering komt ter sprake en wat er gebeurd is tussen hen beide. Dit boek is een mooi begin van een trilogie, want na dit boek zijn er nog twee delen verschenen. Het boek bestaat uit flashbacks tussen heden en verleden en legt linken van hoe alles gegaan is zoals het gegaan is.

Introvert van Marti Olsen Laney *** - Dit is het tweede boek dat ik las over introversie. Ik heb toch eerder een lichte voorkeur voor Stil van Susan Cain, maar dit boek vond ik zeker ook niet slecht. Het geeft allerlei tips and tricks van hoe je moet omgaan met je eigen introverte karakter en hoe je je in bepaalde omstandigheden juist extraverter kunt gedragen. Het is een leidraad naar meer zelfkennis en je begrijpt ook beter waarom je bepaalde dingen juist wel of juist niet doet. Het is één van de zovele zelfhulpboeken, maar het is er zeker één dat interessant genoeg is om te lezen door introverte mensen of mensen die in aanraking komen met introverte mensen.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Gelezen in augustus 2018

Gesponsorde boeken