Blogpost: Liefde voor lezen

Gelezen in december

De maand is voorbij en daarmee ook bijna 2018. De teller van mijn reading challange staat op 32. Mijn doel was 35, net niet gehaald dus. Wel heb ik 1 boek meer gelezen dan vorig jaar. Een kleine overwinnig, volgend jaar doe ik weer mee met de reading challen. Kijken of ik de 35 dan wel kan halen. Lees je mee welke drie boeken ik in deze laatste maand gelezen heb?

c5129a5261522bd0a8bbba7bf0385c02.jpg Jojo Moyes - Dicht bij jou 

Dit boek verscheen in 2007 als walvisbaai en is in 2017 opnieuw uitgegeven onder deze titel. 

Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Al eeuwen lang leven de inwoners van Silver Bay samen met de walvissen. De walvissen zijn zeer belangrijk voor de inwoners. Zo ook voor Liza en haar 10 jarige dochtertje. Wanneer duidelijk wordt dat het bouwproject een negatieve invloed heeft op de walvissen. Begindt Mike te twijfelen aan zijn plannen. 

Na gespleten was ik toe aan iets luchtigs. Ik heb dit boek al heel lang in mijn kast staan, maar lezen was er nog niet van gekomen. Ergens verwachtte ik een chliche boek. Maar ik werd verrast. Het boek is hier en daar wel wat voorspelbaar, maar heeft ook diepgang. Hte verhaal wordt uit veel verschillende personages verteld. In het begin kon ik er moeilijk inkomen hierdoor, maar zorgt er wel voor dat alle persongas echt voor mij gingen leven. Ik leefde echt mee met Liza en haar dochtetje. 

d3f630cf336047a87907a50dd9757aa2.jpgM.J Arlidge - Piep zei de muis
In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda's. 

Een heerlijk boek. Ik had het zo uit. Ik vind de schrijf stijl van M.J. Arlidge ook prettig. Het verhaal is weer super spannend en ook nieuw. Een prostituee die op mannen jaagt. Heel orgineel bedacht! 

aeb36ddf9c39c4103619d250ae9355bb.pngLiane Moriarty - Wat Alice vergat 
Alice wordt wakker op de vloer van de sportschool. Ze schijnt tijdens een intensieve stepless gevallen te zijn. Ze kan zich er niks meer van herringeren. Al snel blijkt dat ze 10 jaar kwijt is. Alice schrikt zich rot als ze er achter komt dat ze 39 is, 3 kinderen heeft en in scheiding ligt. Voor haar idee is ze pas 29 en zwanger van haar eerste kind. 

Ook dit boek is een aanrader. Geen moeilijk verhaal, maar een boek om heerlijk mee te ontspannen. Luchtig geschreven vol met roddels, geheimen en familieproblemen. Heerlijk! Het verhaal wordt uit verschillende perspectieven verteld, zo worden de gaten die Alice heeft opgevuld. Ik heb af en toe hardop moeten lachen. 


Reacties op: Gelezen in december

Gesponsorde boeken