Laurie Hebban Team

Blogpost: Laurie

Gelezen in juli 2019

04-08-2019 door Laurie 8 reacties
Juli, een maand van uitersten. Ik ging op vakantie waar het heel warm was. Toen ik terugkwam was het in Nederland koud, maar toen kwam daar de hittegolf. Deze maand heb ik - mede door mijn vakantie - aardig wat gelezen, maar ook daarin was juli een maand van uitersten. Ik las hele goede boeken, maar er zaten ook een paar mindere tussen. Kijk je mee?

- Descendant Of The Crane van Joan He. Ik begon met dit boek in juni, maar waarschijnlijk was het gewoon te warm voor zo’n boek, want ik kwam er niet in. Ik heb het bij 22% aan de kant gelegd met de intentie het weer op te pakken als de dagen weer wat donkerder worden.
- The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood. Dit boek was wel een uitdaging in het Engels, maar toch bleef het me boeien. Ik gaf het 4 sterren.
- Zonder Mij van Dani Atkins. Ik hoorde al heel veel goede dingen over dit boek en die goede dingen bleken terecht. Het is weer een echte Atkins, 4 sterren.
- Four Dead Queens van Astrid Scholte. Nee, ondanks de grote hype was dit boek het op dit moment niet. Ook even weggelegd met de hoop het in de wintermaanden weer op te pakken. Deze is wel wat sneller aan de kant gelegd. Ik moet wel zeggen dat het verhaal best saai was.
- Hartstocht van Erin Watt. Oké, ik houd echt van De Royals, maar dit verhaal van Gideon was gewoon niet zo sassy. Ik vond het echt saai in vergelijking met de boeken over Reed en Easton. Het is een novella, dus ik had het in een avondje uit. Ik geef het 3 sterren.
- Verloren Grond van Murat Isik. Ik vond dit boek lastiger lezen dan Wees onzichtbaar en het verhaal was minder interessant. 3 Sterren dus.
- Too Late van Colleen Hoover. Vanaf het begin had ik al een hekel aan Asa, ook al snap ik zijn redenen. Toch vind ik het een vervelende jongen. Dit boek is niet geschikt voor lezers jonger dan 18. Triggers: onderdrukking, seksueel geweld, mentaal en fysiek geweld, mishandeling, verkrachting, (poging tot) moord, drugs(handel). Het is een heftig verhaal en ik gaf het 4 sterren.
- Dromendochter van Laini Taylor. Ja, die andere serie van deze auteur en die niet volledig vertaald is. Ik wist niet goed wat ik van dit boek moest verwachten, maar ik verslond het binnen 1,5 dag op vakantie. 4 Sterren.
- Her Royal Highness van Rachel Hawkins. Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar voor Hebban. Het leest lekker weg, het verhaal is leuk, maar het is een boek dat je niet lang bij zal blijven. Ideaal voor op vakantie dus! Dit boek kreeg van mij 3 sterren.
- De IJzeren Engel van Cassandra Clare. Het duurde heel erg lang, maar uiteindelijk gaf ik dit boek toch 5 sterren. Ik hoop dat de vervolgdelen iets sneller gaan.
- Die Zomer in Italië van Sue Moorcroft. Ik las dit boek in Italië, waarschijnlijk viel het daarom best goed. 3.5 sterren voor dit zomerboek.
- Ziel van het zwaard van Julie Kagawa. Wederom een recensie-exemplaar voor Hebban en wat voor eentje. Dit is een zeer goed vervolg op Schaduw van de vos en ik waardeerde het met 4 sterren.
- Luister Naar Me van Kristen Proby. Dit is dus zo’n misser. Pfffff wat een ramp. Het verhaal hangt van clichés aan elkaar en letterlijk alles moet seks uitstralen. Nee, dank je. 1 Ster.
- Sorcery Of Thorns van Margaret Rogerson. Volgens mij een echte love it or hate it en voor mij helaas dat laatste. In het begin was het zeker interessant, maar naarmate het verhaal vorderde werd het oersaai. Op een gegeven moment heb ik het einde gescand en eigenlijk was dat niet heel boeiend. 2 Sterren.
- Zonderling van Laini Taylor. Jaaaaaaa eindelijk herlas ik dit boek in het Nederlands en ik heb deel 2 NU nodig! Ik kon niet anders dan dit boek 5 sterren geven.
- Familiegeheimen van Astrid Holleeder. Dit is het laatste boek in de Holleeder trilogie en het was gewoon weer prima om tussendoor te lezen. Het is non-fictie, dus 3 sterren.
- The Million Pieces of Neena Gill van Emma Smith-Barton. Ik vond, ik las en ik gaf het 5 sterren.
- De Kleine Bakkerij Aan Het Strand van Jenny Colgan. Een heerlijk zomerboek, niet super bijzonder. Je gaat wel watertanden van al die lekkere dingen die in de bakkerij worden gebakken. Ik gaf het 3.5 sterren.
- Furyborn van Claire Legrand. Deze heb ik niet eens gemarkeerd als zijnde “ben ik aan het lezen”, want hier ben ik al heel snel mee gestopt. Niet mijn boek en schrijfstijl. Bij hoofdstuk 4 moet er toch wel iets gebeuren in zo’n boek vind ik.
- Mijn Beeld Van Jou van Susan van Eyck. Ik zou dit boek eigenlijk nooit lezen, maar mensen bleven hier positief over. Tijd om zelf te ontdekken waarom. Ik las het binnen een dag uit en gaf het 4 sterren.
- Hashtag Hiernamaals van Vanessa Gerrits. Ik vond dit verhaal wel oké, maar niet super. 3 Sterren.
- Aristoteles & Dante Ontdekken De Geheimen Van Het Universum van Benjamin Alire Sáenz. Dit is een re-read en krijgt nog steeds 5 sterren.
- Nova van Rebecca Yarros. Ja hoor, weer een heerlijk boek, 4 sterren.
- De Onsterfelijken van Chloe Benjamin. Dit is zo’n typisch voorbeeld van het is niet wat het beloofd. De achterflap sprak me aan, maar toen ik begon met lezen wist ik dat dit niet mijn boek is. Veel te filosofisch naar mijn zin. 1 Ster.
- We Are Okay van Nina Lacour. Om dit boek hangt een grote hype, maar ik vond het een beetje tegenvallen. 3.5 Sterren.

Hoe was jouw leesmaand?

Reacties op: Gelezen in juli 2019