Blogpost: Louise

Gelezen in maart

03-04-2018 door Louise 1 reactie
Na alle paasbrunches, paasondbijten en paasdinners (Gelukkig niet allemaal op dezelfde dag haha, maar wel zit ik nog steeds vol en voel mij tonnentje rond ;P) is het weer tijd om te schrijven over de boeken die ik gelezen heb in maart. Ik heb de afgelopen maand niet twee maar drie boeken gelezen. Waarvan zelfs een Engels boek! 

f19a274be96811da821fe01440d8cc9e.jpgEllen Marie Wiseman - de brekerjongens
Na het overleiden van haar ouders moet de 19-jarige Emma Malloy verplicht weer terug haar oom en tante in Coal River.  Waar ze tegen kost en inwoning moet werken voor haar tante in huis en in de familiewinkel. Coal River is een mijnwerkersdorp, mannen en jonge jongens werken in de mijn. Het werk in de mijn is zwaar en gevaarlijk. Emma besluit voor de mijnwerkers op te komen en ze te gaan helpen. Ondanks alle gevaren dat dit met zich mee brengt. 

Om heel eerlijk te zijn was dit niet mijn favoriete boek van de maand. Zeker het begin van het boek bevat lange beschrijvingen over hoe alles eruit ziet, van het dorp tot het huis waar Emma komt te wonen. Door de lange beschrijvingen voelt het een beetje aan als een kinderboek. Het duurde lang totdat ik een beetje in het verhaal zat. Hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik mij ging irriteren aan het naïeve karakter van Emma. Het einde slaat echt alles. Een onrealistisch en zoetsappig einde. 

9012a87d34de8fa577f86ce75d9e3fec.jpg M.J. Arlidge - Iene miene mutte 
Op een dag komt er een uitgehonergd en verward meisje uit het boos met een bizar verhaal. Zij en haar vriend werden vast gehouden, aan hun de keus wie er sterft en wie blijft leven. Een aantal dagen na het meisjes, wordt er een tweede slachtoffer gevonden. Met een vergelijkbaar verhaal. Helen Grace gaat samen met haar team aan de slag om het raadsel op te lossen. Hoe verder het onderzoek vorderd hoe meer de slachtoffers niet lukraak gekozen lijken.

Ik had tot een maand terug nog nooit van dit boek en deze serie gehoord. Totdat de moeder van mijn vriend dit boek aanrade. Ik had geen idee en na wat onderzoek op Hebban, bleek ik echt een beetje onder een steen gezeten te hebben wat betreft deze serie. Wat een verhaal! Zo ontzettend spannend en met de meest bizare wendingen. Tot de laatste bladzijde vol spanning gelezen. Je moet gewoon weten hoe de vork in de steel zit. Toen ik het boek uithad, had ik kippenvel op mijn armen en moest ik echt weer even landen. Ben gelijk naar de boekhandel gegaan om deel twee te kopen!

8ae2726ba254f82ffcde338bff4fe792.jpg J.K. Rowling - Harry Potter and the Philosopher's Stone (deel 1)
Het eerste deel uit de spannende Harry Potter serie. In dit eerste deel maak je kennis met Harry Potter, zijn vervelende familie en zijn eerste stappen op Hogwarts (Zweinstein). In dit deel krijgt Harry te horen dat hij een tovenaar is en dat hij op Hogwarts lessen mag komen volgen. 

Ik zat er al een tijdje aan te denken om de Harry Potter boeken te herlezen. Als kind heb ik de hele serie al eens gelezen en toen vond ik het al geweldig. Om mijzelf een beetje uit te dagen besloot ik de serie in het Engels te herlezen. Hier heb ik geen spijt van, het verhaal komt veel machischer over. Daarnaast zijn de grapjes en namen ook veel leuker dan in het Nederlands vertaald. Dit eerste deel is echt een kennismaking met de Hogwarts wereld. Je proeft de sfeer van de rest van de serie en het is met heerlijk veel humor geschreven. 

 

Reacties op: Gelezen in maart

Gesponsorde boeken