Blogpost: Liefde voor lezen

Gelezen in oktober

Oktober is alweer bijna voorbij. Nog 2 maanden om mijn reading challing te halen, ik heb nu 27 van de 35 voorgenomen boeken gelezen. Nog 8 boeken te lezen dus om mijn doel te halen. 4 per maand en ik heb het gehaald, misschien een ambiteus plan. Terug naar de boeken van oktober, deze maand heb ik er drie gelezen. 

2f190481e16e03dd82a7461daec6e371.jpgSarah McCoy - De bakkersdochter 
Elsie Schmidt en haar familie runnen een bakker in tijden van de tweede wereld oorlog. Het is niet altijd makkeijk, voorraden raken op en het is niet altijd even veilig. Ze worden gelukkig beschermd door een Nazi die graag met Elsie wil trouwen. Op een nacht staat er een ontsnapt Joods jongentje op de stoep van de bakkerij. Elsie zet alles op het spel en neemt het jongentje in bescherming. Zestig jaar later is Reba Adems op pad om een artikel over kerst te schrijven, ze komt naar de bakkerij van Elsie. Elsie verteld niet makkelijk over haar verleden en beetje bij beetje komt het verhaal op tafel. 

Wat een mooi boek was dit. Veel boeken die ik heb gelezen gingen over de oorlog in Nederland, dit boek gaat over de oorlog in Duitsland. Heel mooi om te lezen hoe de oorlog was voor de Duiters, niet alle Duitsers zijn slecht en dat lees je heel mooi in dit boek. Het boek greep mij heel erg aan maar was goed te doen omdat je ook het verhaal van Reba leest. Hoe Reba worsteld met haar leven en liefde. 

7670fa22bba3dab4de246b241b706f97.jpgSaskia Noort - Stromboli 
Sara besluit de scheiden van haar manK. Helaas wordt dat niet begrepen door haar netwerk en raakt Sara geïsoleerd. Ze besluit letterlijk afstand te nemen en een cursus te gaan volgen op het Italiaanse eiland Stromboli. Tijdens de cursus komen dingen uit het verleden van Sara weer naar boven. Gebeurtenissen waar Sara juist nooit meer aan wilt denken. 

Geen spannende thriller zoals ik van Sakia Noort gewend ben. In dit boek probeert Saskia het taboe van verkrachting af te halen. Door een verhaal te schrijven over de inpact van een verkrachting. Een mooi idee, maar de uitwerking vind ik minder. De eerste paar hoofstukken staat de scheiding van Sara en haar man centraal, ik kon hierdoor lastig in het verhaal komen. De cursus op Stromboli voelt meer aan als een sekte en irriteert mij. Ik krijg echt de kriebels van de zweverige opdrachten die de groep moet doen. Helaas een tegenvaller voor mij. 

f2a01c35b440a72da9d116a960020b82.jpgDaniel Cole - Radoll 
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Wat een boek... Ik heb de laaste 80 bladzijdes gister avond in een ruk uitgelezen. Ik moest gewoon weten hoe het nou in elkaar zat. Dit had ik absoluut niet verwacht, tot de helft van het boek kon ik er niet helemaal inkomen. Maar opeens zat ik er midden in en kon ik het niet meer wegleggen. Super spannend boek en ook bij dit boek geld: niets is wat het lijkt. 
Reacties op: Gelezen in oktober

Gesponsorde boeken