Blogpost: Katevents

Gevonden

Inmiddels zit mijn neus in Patrick Radden Keefe's "Zeg Niets". Ja, na een nieuwe zoektocht door bibliotheek personeel kreeg ik de melding dat het gevonden was. Het begint schokkend en dit is voor mij aanleiding om m'n neus niet alleen hierin te steken.

Inmiddels ben ik ook begonnen aan een boek dat Radden Keefe gelezen had, voor z'n eerdere publicatie "Chatter". Achterin had hij netjes websites en achtergrond materiaal vermeld. Aangezien "Chatter" al een tijd geleden is uitgegeven, is de boekenlijst achterin niet recent.

Wellicht heb je "De Valk en de Sneeuwman" allang gelezen. De nederlandse vertaling dateert van 1982; of in ieder geval het exemplaar voor m'n neus. Daarom ben ik een beetje verbaasd dat dit boek van Robert Lindsey wel te vinden is op Hebban, maar zonder cover-foto.

Omdat Primo Levi bedroevende en zware kost is, al helemaal bij recente ontwikkelingen in Europa en Amerika, moet ik dit af en toe een ter zijde leggen. Dat doe ik vaker als boeken zeer aangrijpend zijn. Dan heb ik even behoefte aan iets anders of minder zware kost.

Nu was het niet alleen het boek, of eigenlijk de twee-in-één boeken van Primo Levi die mij aangrepen. Recent werd de geboorte of sterfdag van Primo Levi herdacht. Dat zorgde er weer voor, dat ik z'n levensverhaal opdiepte via Wiki en recensies. Hij pleegde zelfmoord. Waarschijnlijk als gevolg van een depressie die weer voortkwam uit de ervaringen die hij beschrijft in zijn boeken.

Leg ik één boek even terzijde, dan pak ik een ander. Geen idee of je dit ook doet of stug doorleest in één boek. Misschien dat je net als ik weinig problemen hebt met het lezen van meerdere boeken "tegelijkertijd". 

Voor mij is het geen probleem om met een stuk of 5 tot 10 boeken bezig te zijn. Plot, onderwerp, stijl, personages: die verschillen toch per boek? Daarnaast is het ene wellicht non-fictie, het andere fictie. Of het ene boek speelt nu, een ander eeuwen geleden of in ieder geval in een ander tijdperk. Of het gaat om verschillende talen en totaal verschillende landen. Non-fictie wissel ik af met fictie en de laatste tijd is dat dan vaak thrillers.

Die sleep ik niet allemaal uit de bibliotheken waar ik lid van ben. Zoals meer mensen, ben ik dol gelukkig dat "Bookspot" weer terug is op Utrecht CS. Recent liet iemand daar een thriller uit de serie van Peter Robinson achter. Wellicht ken je deze auteur?

Een aantal boeken uit zijn serie rond Inspector Banks zijn verfilmd en op de Nederlandse of Vlaamse tv te zien geweest. Het exemplaar dat ik vond en inmiddels uitgelezen heb, gaat binnenkort terug richting Utrecht CS. Ik denk niet, dat het er lang zal liggen.

Behalve het zeer welkome exemplaar uit de reeks rond Inspector Banks, vond ik nog een thriller voor "onderweg met de NS" richting het Noorden. Tja: je kan maar pech hebben dat een gevonden boek teleur stelt en je nog 2 uur reizen voor de boeg hebt.

Het is een gok wat je vindt bij ruil-bibliotheken zoals "Bookspot", of ergens in je stad, of zelfs bij je supermarkt. Nee, uiteraard liet ik meer dan 1 boek achter op Utrecht CS. Ik houd me aan de ruil-regels.

Soms valt een gevonden boek tegen, maar deze keer had ik echt geluk. De thriller dateert van 2005 en is geschrevent door Rennie Airth. Ik ben er nog in bezig, maar kan wel zeggen dat ik blij ben dat de vorige lezer "Het Zwarte Water" heeft achter gelaten.

Nieuwschierig? Het is gerecenseerd op Hebban en zeker 24 mensen hebben het al gelezen. Ja, natuurlijk gaat ook "Het Zwarte Water" van Rennie Airth uiteindelijk weer terug naar de ruil-bibliotheek op Utrecht CS.

Nee, denk dat het zelfde zal gelden als voor het boek van Peter Robinson: snel weg. Ja sorry: kan niet zeggen wanneer je kans hebt mijn exemplaar daar te vinden. Maar als je in de buurt bent: neem een kijkje. Ik heb er al aardig wat interessante boeken gevonden.

Reacties op: Gevonden

Het zwarte water - Rennie Airth Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners