Blogpost: Bellefleur

GEWONNEN MEEDOGELOOS

25-03-2015 door Bellefleur 2 reacties
Hoera, eerste gewonnen boek van dit jaar. Dat er nog maar vele mogen volgen. MEEDOGELOOS van Nataza Tardio.

519893731538856cb195f7153750da96.jpg
Naast dat we natuurlijk helemaal happy zijn en de eerste lezeres er al in bezig is willen we ook een beetje aandacht besteden aan dit boek.

Korte inhoud Meedogenloos:

Wanneer de 15- jarge Isra plotseling spoorloos verdwijnt, laat ze haar familie en beste vrienden Lieke en Lucas verbijsterd achter. Lieke denkt dat Isra is ontvoerd door haar vriend Mo, maar de politie is daar niet zo zeker van. Zij ontdekken namelijk dat Isra samen met Mo op het vliegtuig is gestap om vanuit Düsseldorf richting Hatay te vliegen: een bekende route voor Syrië-gangers die zich willen aansluiten bij de terreurbeweging ISIS.

Wat is er gebeurd? Heeft Mo iets te maken met Isra's verdwijning of is ze toch vrijwillig naar Syrië vertrokken? En kunnen Lieke en Lukas haar met behulp van misdaadjournalist Simon van der Pol opsporen en terugbrengen naar Nederland? Zuilen zij hun vriendin ooit nog terugzien?

"Spannend, actueel en verontrustend. De rauwe werkelijkheid van de tijd waarin we leven, verpakt in een toegankelijke jeugdthriller" - Willem-Jan Bloom, redacteur Een vandaag

"Griezelig actueel, met een volkomen onverwachte ontknoping die de lezer diep zal raken." Linda Jansma, auteur van o.a. Doelwit en Vrij Spel.

Waarom meedoen met deze win actie. Dat is niet alleen om een boek te winnen. Mijn dochters zijn beide half Nederlands half Turks. Hun vriendinnen vaak moslima's. De vraag van de ISS gangers is voor hun niet een ver van mijn bed schow. Ze kennen twee meisjes uit Maastricht die ISS-bruiden zijn geworden. Wat speelt er op de Middelbare scholen? Wat maakt dat ze zich hiertoe aangetrokken voelen? Of is het als je het niet doet dood ik je familie? Een gespreksonderwerp wat hier wel gevoerd wordt.

Boek: Meedogenloos
Schrijver: Natasza Tardio
Uitgeverij: Kluitman

ISBN: 978902060547

Lezers vanaf ongeveer 13 jaar
:


Reacties op: GEWONNEN MEEDOGELOOS

Gesponsorde boeken