Blogpost: Lise

Gisteren viel er een engel in mijn voortuin...

Gisteren viel er een engel in mijn voortuin. Ja hoor, ze viel echt. En nog hard ook! Ze stond op met haar hand op haar rug en mopperde een beetje. Toen ze me zag staan, kwam ze naar me toe gewankeld. ‘Ben jij Lise?’ Vroeg ze een beetje onzeker. Toen ik zei dat ik inderdaad Lise heette, haalde de engel opgelucht adem. ‘Super,’ zei ze. ‘Mijn oriëntatiegevoel is helemaal weg door die draken van daarboven. In plaats van dat je rustig uit de hemel kunt vertrekken, zitten die verdomde draken achter je aan! Kijk mijn vleugel is er zelfs van gescheurd. Ik viel tien kilometer omlaag door die scheur. Draken zijn nergens goed voor, geloof me maar.’ Ik keek haar vol ongeloof aan terwijl ze verder ging. ‘Maar goed, waarom ik echt hier ben is het volgende : Petrus gaf me de opdracht om naar je toe te komen en je te zeggen dat je een boekenlijst moet maken op Hebban.’ Ik vroeg haar waarover die boekenlijst dan moest gaan. Ze antwoordde dat ze het zelf ook niet zo goed wist.

Daarna begonnen we alle twee te brainstormen. De engel kwam met het idee om een lijst te maken over boeken die over engelen gaan. Dit idee was wel leuk, maar ik vond het wat te specifiek. Hierna kwam ik op het idee om een boekenlijst te maken met allemaal fantasiewezens. De engel vond dit wel een goed idee op voorwaarde dat ik er geen boeken inzette die over draken gingen. Dit vond ik wel jammer want ik hou wel van boeken over draken, maar ik wou de woede van de engel niet over me afroepen dus stemde ik in met het voorstel.

Hierna maakte ik een lijst en nadat de engel hem goed vond, publiceerde ik hem op Hebban. De engel zei dat ze het één van de leukste opdrachten vond die ze al had moeten doen. De engel zei me ook dat ik Hebban fantasie moest volgen, maar dit deed ik al. Ten slotte zei ze ook dat ik mijn profiel zo goed mogelijk moest aanvullen. Dit deed ik.

Hierna ging de engel terug weg. Nadat ze twee keer probeerde om te vliegen, nog een stuk of vijf keer draken vervloekte en daarna de engelentaxi belde, vertrok ze. Ik keek haar nog even na en ging toen terug naar binnen.

Na dit spectaculaire voorval, besloot ik om er een blog rond te schrijven.

De link naar de boekenlijst waarover ik het had kun je hier vinden.

https://www.hebban.nl/lijsten/3039

Reacties op: Gisteren viel er een engel in mijn voortuin...

Gesponsorde boeken