Blogpost: Claudia Tijms

Glühwein

Als ik aan de winter denk, denk ik aan glühwein, kaasfondue en warme chocolademelk. Waar komt de glühwein eigenlijk vandaan? Glühwein is letterlijk vertaald gloeiwijn of gloeiend hete wijn en wordt gemaakt van rode wijn verwarmd met steranijs, kaneel, kruidnagel en citroen. In de tweede eeuw gebruikte men hete ijzers om de wijn te verwarmen. Glühwein  is vergelijkbaar met bisschopswijn. Het enige verschil is dat glühwein wordt gemaakt met citroen en bisschopswijn met sinaasappel. Een heerlijke traditie rondom de Kerst, maar ik drink deze warme wijn het liefst de hele winter door. In het oude Rome werd de verwarmde wijn veel gedronken. De Romeinen veroverden veel landen in Europa en zorgden voor verspreiding van het eeuwenoude recept. De hedendaagse glühwein bestaat uit meerdere recepten. Het warme en kruidige drankje maak je makkelijk zelf. Traditioneel of geef je eigen draai eraan. Hoe dan ook, het blijft voor mij een heerlijk winters drankje en kan bijna niet op tegen de warme chocolademelk. Alhoewel?  

Lees verder op mijn site

Reacties op: Glühwein

Gesponsorde boeken