Blogpost: EMBV

Goede introductie ...

c66dcbf37400f4adf7c0d773b98eeac3.jpgCatherine van Braganza, een Portugese prinses, huwde Charles van Engeland. Toch was het leven voor haar niet zo vrolijk - ze verdroeg de vele minnaressen van de koning en maakte voortdurend plannen terug te gaan naar Portugal. Ze leefde in tijden van oorlog en pest . Catherine's huwelijk zag vele beproevingen waaronder haar onvermogen om een erfgenaam te produceren

Ik wist niets over de vrouw van Charles II voor dat ik dit boek las. Catherine van Braganza werd in 1638 in Portugal geboren en huwde in 1662 met Charles de Tweede van Engeland. Ze was haar hele leven een toegewijde katholiek. Ze staat bekend om het populair maken van thee in Engeland. De loyaliteit van Catherine aan haar man is geweldig met al zijn andere vrouwen waarmee hij zijn tijd doorbracht.
Dit boek was een perfecte introductie meer over Catherine van Braganza te weten te komen. Het boek leest gemakkelijk. Iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis kan dit boek lezen, mist je de Engelse taal machtig bent.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Goede introductie ...

Gesponsorde boeken