Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Gooien met een boek!

"Wat een rotboek!" Gefrustreerd gooide ik het boek door de kamer.

Dit is ongeveer hoe ik ooit mijn ergernis botvierde op een fantasyboek. Ik heb létterlijk met dat boek gegooid, iets wat ik normaliter zo ongeveer heiligschennis vind, maar dat monster verdíénde het. Nee, ik ga niet zeggen welk verhaal het was. 

Ik wilde leuke fantasy lezen! Niet dat gortdroge, vrouwonvriendelijke, met clichés overstelpte geneuzel! Dat ik dat veel te weinig kon vinden, is een van de redenen voor mij geweest om zélf fantasy te gaan schrijven.

Er zijn zoveel mogelijkheden! Waarom worden die zo spaarzaam benut? Het hoeft niet allemaal hyperorigineel te zijn, maar kom op, het kan ook ánders. 

En zo schreef ik dus mijn verhalen ... net even anders. En mijn debuut? Los te lezen. Want ook dat was voor mij, als ik zelf leesvoer zocht, een bezwaar: vaak was het meteen "boek 1 van tig". Hè, kan dat nou niet ánders! JAWEL! Uiteraard kan dat. 

In een interview met Bookstamel werd mij gevraagd: Wat vond je het moeilijkste aan het schrijven van je eerste boek? 

Mijn antwoord?
Een hele hoop! Het was de eerste keer dat ik een losse roman schreef. Dat had ik wel eerder geprobeerd, maar het was nooit gelukt. Ik vond het vooral moeilijk om het verhaal klein te houden. Het kan zó verleidelijk zijn om de dingen ingewikkelder te maken – maar ik wilde fantasy schrijven die voor iedereen te volgen is, ook als het je eerste fantasyboek is.


Schrijven is niet makkelijk. Fantasy schrijven heeft een enorm voordeel dat tegelijk ook een gigantisch nadeel is: de mogelijkheden zijn bijna onbegrensd.

Ik zou het super gaaf vinden als meer mensen fantasy ontdekken voor wat ik erin zie: prachtige verhalen. Dat zoeken we toch, als lezers? Ik wel, in elk geval. 

Het hele interview met Bookstamel (en het is echt een heel leuk interview!) vind je hier: http://bookstamel.com/2019/09/12/interview-met-ninja-paap-luijten/
Lees verder op mijn site

Reacties op: Gooien met een boek!

Oragayn - Ninja Paap-Luijten Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken