Jaimie Pisonier Auteur

Blogpost: Jaimie Pisonier

Gouden jaren

e902ea3a125139f962c8f3ff985067af.jpegHet boek Gouden jaren van Annegreet van Bergen zal voor mij als klassieker in mijn boekenarchief gaan.
 
Mijn dementerende schoonmoeder had vorige zaterdag een slechte ochtend en mijn schoonvader was naar een begrafenis, dus ze zat even alleen thuis. Toen ik vroeg of ze graag had dat we op bezoek kwamen, zei ze: ‘Ja, dat mag altijd.’
Onderweg naar haar overdacht ik de situatie en kreeg een geweldig idee. Aangezien mijn schoonmoeder de laatste tijd niet meer zo goed kon meepraten over het reilen en zeilen en zijzelf meer in haar jongere jaren gevangen zit, vond ik het wel toepasselijk om over het boek Gouden jaren te praten. Ik vertelde er een anekdote uit en zij sloot naadloos aan op mijn gesprek. Ze begon geamuseerd te vertellen over haar belevingen van die tijd: 40, 50 tot zelfs 70 jaar ging ze terug in de tijd. Er klonk gelach aan tafel, er werden koekjes gehaald. Ah ja, want als je het over de lekkere koekjes van vroeger had, dan kreeg je er ook trek in. Toen ik de tafel rondkeek, zag ik een moeder, een vader en hun jongste zoon samen lachen. Waar de dag met een triest bericht begon, eindigde die een paar uur later met vier vrolijke mensen.
 
Het boek is nog niet uitgelezen, dus tijdens ons volgende bezoek kruipen we met zijn allen terug in de tijd, want in ons geval is dit de waarheid: vroeger was alles beter.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Gouden jaren

Gesponsorde boeken